Mit kezdenek egymás ételeivel a magyar és a lengyel séfek?
Ezúttal a magyarok főznek lengyel, a lengyelek pedig magyar ételeket.
Ezúttal a magyarok főznek lengyel, a lengyelek pedig magyar ételeket.
Szebeni Tamás évekig dolgozott az RTL Klubnak, majd a kedvenc budapesti szendvicsboltját elvitte Amerikába.
A nagy sportrendezvények, mint amilyen az olimpia is, bizonyos tekintetben a világ legjelentősebb gasztronómiai, vendéglátói eseményei is. Igaz, itt nem a fine diningról vagy szofisztikált bisztró stílusról van szó. Hanem arról, hogy különböző helyszíneken, rövid idő alatt, több százezer, millió embert kell étellel, itallal ellátni, kiszolgálni. A legutóbbi, 2012-es londoni olimpia idején közel 15 millió adag ételt adtak fel a világ minden tájáról érkezett, több mint 10 ezer sportolónak és a szurkolók sokaságának. Most Rio de Janeiro-ba 15 és fél ezer sportolót várnak.
Péntek délutántól szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a magyar termelők mintegy 50.000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből.
Sajátos módon nyilvánított véleményt a walesi Cardiff népszerű delije az EU-ból való kilépés megszavazásáról: full breakfast helyett egy igencsak soványka menüt ajánlott. A kép bejárta a világhálót, megnéztük, honnan is indult.
Idén közel száz íz szállt ringbe az Év fagylaltja címért Szegeden: a kötelező elem idén a meggy volt.
Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják.
A gasztroblog és az Instagram modern egyesülése ez az alkalmazás, amelyen szó szerint teljes képet adhatunk arról, hogy milyen volt a legutóbb kóstolt étel.
Élő főzőműsorokat lehet készíteni és nézni azon az oldalon, amelyet a YouTube alapítója hozott létre. Itt mindenki lehet tehát Jamie Oliver, ráadásul kérdezni is lehet a szakácsoktól.
Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.
Aki azt gondolja, hogy a Balaton ősztől tavaszig csukva van, az nagyot téved. Mi több, még csak most indul a buli! Alsóörstől Tihanyig.
Nem hungarikum, hiszen másutt is vannak különböző sült kenyértészta alapú ételek, de mi magyarok mégis a sajátunknak tudjuk be. Bár nem egy könnyű nyári étel, mégis sokaknak a nyár, a strand, a Balaton jut eszébe róla. De lángost a fővárosban is egyre több helyen lehet enni. Mutatjuk a legjobbakat.
A brit lap utazás rovata a pénteken nyíló Főzdefeszt apropóján számol be a budapesti kézműves sörforradalomról. Olvasóinak melegen ajánlja, hogy utazzanak el ide, hiszen ez az egyik legjobb partiváros, ahol ráadásul olcsó az ital.
Otthon megfőzhető és megehető buborékkulacs, világító fagyi, valamint ficánkoló dizájner-kaja. Hat dolog, amit túlzás lenne ételnek nevezni. Vigyázat! Gyomorforgató tartalom!
A kávé – különösen a testes caffe latte, a habos-fodros capucino meg a bécsiesen bohém melange – épp olyan jól elviseli maga mellett társként az aprósüteményeket, mint a tea. Ráadásul a kávé nemcsak a sütemények mellé kerülhet, hanem bennük is rejtőzhet. Ez ám a harmónia, mondhatnánk, szimbiózis.
Az évszaknak megfelelő specialitásokkal és programokkal készülnek a szervezők a szeptember 6-7-ikei, idei negyedik etyeki piknikre. Az újhegyi és szépvölgyi borászok szokás szerint nagyszerű vendégborászokat hívnak a pincéikhez.
Az angyal nem a város felett száll, hanem Budán landol, és száznál is több finomságot hoz. Gasztroangyal fesztivál július 4-6. között a Millenárison.
Dél-Kínában lassan őrlik egymást az állatvédők és a tradicionális, házi négylábúakból készült ételek rajongói – írja faz.net.
Nevezhetnénk tipikus amerikai sikertörténetnek is, amikor egy pénzügyi alkusz átnyergelve az édességiparba saját arcképével ellátott nyalánkság „feltalálójává” válik, és ebből megteremti új élettere alapjait.
Napok óta a Bocuse d’Or sikereinktől hangos a magyar gasztroélet, hiszen a magyar csapat Molnár Gábor vezetésével a kilencedik helyet szerezte meg az európai döntőn, ezzel magabiztosan kvalifikálva magukat a jövő januári lyoni világdöntőre. A másik szenzációs hír, hogy Budapest rendezheti meg a legközelebbi európai döntőt. A harmadik pedig, hogy együtt főzhettünk Galgóczi Gáborral (Pierrot étterem), a magyar Bocuse d’Or versenyzők egyikével, aki megtanított bennünket túrógombócot készíteni.