#gasztro

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig
 

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A koronavírus-járvány és a fokozott biztonsági intézkedések miatt ezúttal elmarad az Egyesült Államok 46. elnökének, Joe Bidennek a hivatalba lépését követően a hagyományos elnöki és alelnöki ebéd a Capitoliumban, és az esti beiktatási bál is, helyette másfél órás televíziós műsor lesz Amerika ünnepe címmel a kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas színész, Tom Hanks vezetésével. A képernyő előtt meg ugyebár enni-inni kell.

T.S. T.S.




Csak stílusosan - SVÉT
 

Csak stílusosan - SVÉT

A Stílusos Vidéki Éttermek hagyományos nagy találkozóját, amelyen valamennyi regionális tag képviselteti magát, és felvonulnak a mindenkori házi gazda szíves invitálására különleges éttermek és a környék jeles borászatai, éppen 10. alkalommal rendezik meg szeptember 16-án, vasárnap. A jubileumi esemény Egerben, egészen pontosan a Bolyki völgyben lesz. Ebből az alkalomból közöljük Gasztro&Utazás külön kiadványunk cikkét, amelyben Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye stílusos vendéglátóhelyeit jártuk körbe. Aztán tessék figyelni a vasárnapi programra!

hvg.hu/Travellina hvg.hu/Travellina


Paloznak - jazz, bor, buli
 

Paloznak - jazz, bor, buli

Mondják, aki a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválját keresi a Balatonnál, annak ilyen tájt Paloznakon a helye. Az alig több mint 400 lakosú községben, ahol nyolc évvel ezelőtt a tájház udvarán tartották az első koncerteket, s ahol otthonra talált a jazz, a minőségi zene és a gasztronómia.

-gy- -gy-

40 ezerért ehetünk Gundel-menüsort a Gellért lakosztályában
 

40 ezerért ehetünk Gundel-menüsort a Gellért lakosztályában

A hazai vendéglátás eddigi történetének legismertebb nevei fuzionálnak egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves Gellért Szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy Lakosztályétteremmel, 24-én pedig egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szállodaépületébe.

hvg.hu hvg.hu

A Bocuse d’Or előszobájában
 

A Bocuse d’Or előszobájában

A séfek legrangosabb világversenye újabb fejezetéhez érkezett. A hazai nyitány a minap lezajlott selejtező volt, ahonnan hatan jutottak tovább az országos döntőbe, egytől egyig kiváló gasztroműhelyekből.

-t- -t-


Gasztroturista – a bor fővárosában
 

Gasztroturista – a bor fővárosában

“Vive la France!” – a bor francia fővárosában minden az élet szeretetéről szól. Gyönyörű épületek, könnyed francia elegancia, nagypolgári, de mégis bohém hangulat. Vörösbor, sajt, osztriga és libamáj végtelen mennyiségben, az isteni francia desszertekről nem beszélve. S ha nem lenne elég, van még mit felfedezni a borvidéken, a mi kedvencünk a festői kisváros, Saint-Émilion lett. Gasztroturista Bordeaux-ban járt.

SZJ SZJ





Érzelmes utazás félmillióért
 

Érzelmes utazás félmillióért

Na jó, tegyük mindjárt hozzá: nyolc Michelin-csillaggal. A világ legdrágább pop up étterme, az ibizai Sublimotion ezen a nyáron is várja vendégeit. Új vacsoraprogramja az Érzelmes utazás elnevezést kapta.

Tóth Sándor Tóth Sándor