Gergely Márton Itthon

Novák Előd fegyvere, a minisztérium aggodalma és a péniszpótlék

A Honvédelmi Minisztérium eljárást indított Novák Előd ellen, aki egy őt fegyverrel a kezében ábrázoló fotó mellett értekezett a határ civilekkel szembeni megvédéséről. A tárcától hosszas várakozás után azt is megtudtuk, milyen szolgálatot teljesít az egykori parlamenti képviselő. Novák szerint illegális határátlépőkkel szemben a fegyver használata nem elfogadható, ugyanakkor utal arra, hogy a fotója alatt gratuláló emberek épp az ellenkezőjét vallják.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Csendőrállam

A menekültek panaszaira más válasz nem nagyon érkezik, csak rasszista kommentek a „dögöljetek meg” szellemében.

hvg.hu Itthon

Száz ember közé zárták a kisgyerekes menekültcsaládot a magyar határon

Az ENSZ menekültügyi szervezete a villongásokkal teli Kobaneből elmenekült szír menekültcsalád útját követte végig a görög partoktól Magyarországon át Nyugat-Európáig. A szervezet felvételén megjelenik a hírhedt magyar fogda, ahova a családot bezárták csaknem száz ember közé. Azt mondták: hasonlóval sehol nem találkoztak útjuk során.

hvg.hu/merites.hu Világ

Kérés nélkül is átvenné a Frontex az EU-határok őrzését

Állítólag az adott ország kérése és beleegyezése nélkül is átvehetne határőrizeti feladatokat bármely uniós tagországtól az Európai Unió határőrizeti ügynöksége az Európai Bizottság formálódó javaslata szerint, amelyet a brüsszeli testület már a következő uniós csúcs előtt, december 15-én bemutathat.

hvg.hu Itthon

Megkezdték a lengyelek a magyar határ őrzését

A Visegrádi Négyek megállapodása próbálja demonstrálni, hogy milyen lehetne egy közös európai határvédelmi politika - bár nekünk nincs tengeri szigetvilágunk a görögökkel ellentétben. A korábban érkezett 21 cseh katona és a hadgyakorlatra érkezett szlovák katonák után most 43 lengyel határőr érkezett.

MTI Világ

Erősítést kap az uniós határellenőrzési ügynökség

Európai országok hamarosan csaknem háromszáz határőrt bocsátanak az uniós határellenőrzési ügynökség, a Frontex rendelkezésére a menekültválság kezelése érdekében – jelentette be kedden a varsói székhelyű szervezet.

MTI Itthon

A magyar romák "jelentős bűnözői tevékenysége" miatt aggódik Kanada

A kanadai határőrizetet aggasztja a kétes menedékkérelmet benyújtott magyar romák körében tapasztalható "jelentős bűnözői tevékenység" – állította a QMI (Québecor Media Inc.) kanadai médiaügynökség a hétvégén a The Canadian Immigration Report weboldalán közölt anyagában.

MTI Világ

Kilométeres kocsisor áll Hegyeshalomnál

Körülbelül egy kilométeres kocsisor állandósult vasárnap délelőttre a hegyeshalmi átkelő kilépő oldalán azt követően, hogy az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum bécsi tanácskozása miatt szombattól néhány napra visszaállították az ellenőrzést valamennyi határszakaszon, köztük a Magyarországgal határos területeken is.

hvg.hu Itthon

Iraki menekülteket fogtak el Ártándon

Négy iraki menekültet találtak egy román rendszámú teherautó rakterében az ártándi határátkelőhelyen a debreceni vám- és pénzügyőri hivatal munkatársai - közölte Kupecz József pénzügyőr őrnagy szerdán.


A címlapról ajánljuk