#ingatlanügy

hvg.hu/MTI Itthon

Mégis nyomoznak a Belvárosban hűtlen kezelés miatt

A Fővárosi Főügyészségtől hatályon kívül helyezte Juhász Péter korábbi feljelentésének elutasítását, mégis nyomoznak különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. Belváros-Lipótváros Önkormányzata a hírre reagálva hétfőn késő este azt közölte: semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől,sem más illetékes hatóságtól.

hvg.hu Itthon

Juhász: Csak akkor nyomoznak, ha az önkormányzat bepanaszolja saját magát

A BRFK azért nem nyomoz Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlásának ügyében, mert szerintük nem felújítás az, amikor több százmilliót költenek egy házra. Juhász Péter panasszal élt a döntés ellen, ám a rendőrség közölte: csak annak van joga panasszal élni, aki közvetlenül érintett az ügyben.

Stemler Miklós Itthon

„Rendszereken átívelő mutyi”: megszólal a Rogán-ügyben feljelentést készítő jogász

Az állítólagos V. kerületi ingatlanpanama lényegét nem az egyes ingatlaneladások, hanem az ezekből kirajzolódó rendszer jelöli ki a feljelentést készítő egyik jogász szerint, aki úgy véli, hogy az ügyészség és a rendőrség ingatlanszakértők kirendelésével tudná bizonyítani a visszaéléseket, akárcsak a Hunvald-ügy esetében tették. Ennek ellenére komoly kételyei vannak, hogy erre sor kerül.

hvg.hu Itthon

Rogán: Habony részben üzletember, részben tanácsadó

Habony Árpád nem csak nekünk ad tanácsokat – nyilatkozta Rogán Antal az Index.hu-nak adott interjúban, de az újságírók azért jórészt azokról a belvárosi ingatlanügyletekről kérdezték, amelyekről naponta derülnek ki újabb részletek a sajtóban.

MLF Itthon

Így magyarázta meg Rogán az ingatlanbotrányt

Minden egyes ingatlan értékesítésének megvan a logikus magyarázata, egyetlen esetben sem történt szabálytalanság, az őt támadó Juhász Péter nincs tisztában azzal, hogyan gazdálkodik egy önkormányzat – így magyarázta Rogán Antal az V. kerületi ingatlanbotrányokat. A volt polgármester több mint egy órán keresztül magyarázta az utóbbi hónapokban nyilvánosságra került ügyeket újságíróknak.

hvg.hu Itthon

Maffiamódszereket gyanít az V. kerületben Juhász

Súlyos vádakat fogalmaz meg a Rogán Antal által októberig vezetett önkormányzattal szemben Juhász Péter feljelentése, aki úgy véli, elkótyavetyélték az ingatlanokat, és első perctől arra ment ki a játék, hogy a vevőknek kedvezzenek óriási kárt okozva az önkormányzatnak. Rogán szerint minden szabályos volt, még ő indított vizsgálatot az ügyek felderítésére, sőt még a jegyzőt is elbocsátotta. Ám egy jegyzőkönyvből az derül ki, a jegyző közös megegyezéssel távozott tavaly. Juhász feljelentésében egy igen sajátos és trükkös értékesítési modellt tárt fel.

hvg.hu Itthon

Videó: Rendőrökkel vitetné el Rogánt Juhász Péter

Rendőrökkel vitetné el Rogán Antalt, az V. kerület volt polgármesterét és a jelenlegi belvárosi polgármestert is Juhász Péter, önkormányzati képviselő. Több százan tüntettek a belvárosi ingatlanymutyi és a korrupció ellen szerda este.

MTI Itthon

Eljárás indult Juhász Péter ellen, aki közben feljelentést tett a belvárosi ingatlanügyek miatt

Az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen, aki mindeközben feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt. Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász "nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus".

Gulyás József Vélemény

Portik, Laborc, Rogán és még sokan mások

Több mint érdekes, hogy fél évvel Portik Tamás őrizetbe vétele után ébredt rá (mitől is?) Rogán Antal arra, hogy valami mégsem volt rendjén ezzel az adásvétellel.

hvg.hu Itthon

Megy a kavarás Rogán testvérének vagyonnyilatkozatával

Megígérték, mégsem adták. Majd arra jutottak, hogy a saját embereikből álló bizottság döntsön – nagyjából itt tartunk abban a huzavonában, ami azóta zajlik, hogy kikértük Rogán Antal testvérének vagyonnyilatkozatát a szakonyfalui polgármesteri hivataltól. A húg a Vas megyei település első embere. Rogán Antal a vele kötött szerződéssel igazolta, hogy a lellei nyaralója valós méretét adta meg a vagyonnyilatkozatában, így szerettük volna megtudni, hogy mindez ugyanígy szerepel-e Rogán Valériáéban is. Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint a polgármesterek vagyonbevallásai nyilvánosak, ezeket bárki megnézheti.

hvg.hu Itthon

A Fidesz szerint rendben van Rogán vagyonnyilatkozata

A legjobb szándékuk szerint töltik ki az országgyűlési képviselők a vagyonbevallásukat – ezt ismételgette Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, mikor pénteken Rogán Antal egyre kuszább, folyamatosan növekvő alapterületű ingatlanjairól kérdezték. Szerinte – kétszeri módosítás után – most már nem kell újra korrigálnia bevallását a fideszes frakcióvezetőnek, pedig pénteken is találtunk pár plusz négyzetmétert.

1 2
Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

272 újabb áldozata van a járványnak, 1209-en vannak lélegezgetőgépen

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Will Smith dühös lett Georgiára, mégsem forgat az államban

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Így nézhet majd ki a Samsung Galaxy S21 csúcstelefon olcsóbb változata

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

A címlapról ajánljuk