#képviselői költségtérítés

hvg.hu Itthon

Ön hány százezret költ benzinre havonta? Mert a képviselője ennyit

Nem sajnálták maguktól az üzemanyag-támogatást sem a parlamenti képviselők: júliusi fizetésemelésükkel a közlekedésre fordítható keret összege is (tovább) nőtt. Az Országgyűlés Hivatalától kikért adatok alapján a benzinfalók legtöbbje relatív távol lakó egyéni képviselő, de azért akad, aki közelebbről, saját választókerület híján is köröket verne egy utazó ügynökre.

Joó Hajnalka Itthon

Tízezer forint per négyzetméter, maradhat? - extrém példákat találtunk a képviselői irodabérlésre

Kikértük az Országgyűlés Hivatalától a képviselők irodabérleteinek adatait és meglepő példákra bukkantunk: van, aki egy többgenerációs családi ház alapterületén "szorong", más elfér huszonöt négyzetméteren, ami viszont kétszázezer forintba kerül. Nem, nem a parlament mellett, hanem egy lepukkant csepeli épületben.

Joó Hajnalka Itthon

A választóival nem áll szóba, de irodát közel félmillióért bérel Miskolcon a fideszes Hubay György

Vajon mi szüksége van egy havi félmillióért bérelt irodára egy olyan képviselőnek, aki a választóinak még fogadóórát sem tart? A fideszes Hubay György ennyiért ráadásul nem is Budapest valamely frekventált pontján vett ki egy ingatlant, hanem Miskolcon – különös módon épp attól az önkormányzati cégtől, amelynek a mai napig munkavállalója. A félmilliós bérleti díj nemcsak ingatlanosok szerint irreális: a bérbeadó cég saját honlapján is százezer forinttal olcsóbban kínál kétszer akkorákat.

hvg.hu Itthon

Zsigó négyszer megkerülte a földet szolgálati autójával

A bajai polgármester korlátlanul használhatta hivatali autóját, így szűk négy év alatt összejött a 163 ezer kilométer. Utazási költségeit a bajai önkormányzattal finanszíroztatta, holott képviselőként az állam 556 ezer forintot fizetett neki havonta erre a célra.

MTI / hvg.hu Itthon

Megszólalt a képviselői költségtérítés-toplista dobogósa

A jobbikos Apáti István szerint nincsen rejtegetni- vagy takargatnivalója azzal kapcsolatban, hogy a Blikk szerint ő vette fel a második legnagyobb összeget képviselői költségtérítésként. A képviselő arra szólította fel a Fidesz és az MSZP országgyűlési képviselőit, hogy hozzá hasonlóan adjanak számot képviselői javadalmazásukról és az általuk költségtérítés címén felvett összegekről.

MTI Itthon

Semjén elmondja, min vitáznak a Fidesszel

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt szeretné, ha az országgyűlési képviselőség mellett lehetne más foglalkozásokat is gyakorolni a jövőben - mondta Semjén Zsolt szerdán Budapesten a képviselői javadalmazás ügyében a Fidesszel kialakult vitáról.

hvg.hu Itthon

Saját frakciója herélné ki Lázár javaslatát a képviselők fizetéséről

Újabb, több százezer forintos pótlékok, ingyenes tömegközlekedés és mobiltelefon, miniszteri fizetés a frakcióvezetőknek – az utóbbi hónapokban a kormánypárti képviselők teljesen felvizezték Lázár János törvényjavaslatát, amely a képviselők javadalmazását kívánta átláthatóvá tenni. A tervezet bírálói között akad olyan képviselő is, aki magára szabná a költségtérítést. A Fidesz-KDNP-n belüli lobbik azt is elérték, hogy a parlament csúsztassa a javaslat megszavazását, sőt, vannak, akik azt szeretnék, ha a fizetések újraszabályozását elhalasztanák 2014-re.

M. László Ferenc Itthon

Fizetésük emelésével játszanák ki Lázárt a fideszesek

Jelentős fizetésemelkedést eredményező ötletekkel bombázta szét a parlament illetékes albizottsága a képviselői juttatások átláthatóságát célzó koncepciót. A fideszes frakcióvezető eredetileg azért akarta megemelni az alapilletményt, hogy ne lehessen a különféle pótdíjakkal, költségtérítésekkel trükközni, ám a kormánypárti képviselők arra használják a tervezetet, hogy újabb plusz pénzeket szerezzenek. Nőhet a benzinpénz, jöhetnek a négycsillagos hotelszámlák és a magas pótdíjak.

M. László Ferenc Itthon

Újabb képviselői kiváltságokat lobbiztak be Lázár tervébe a fideszesek

Puhul a parlamenti képviselők juttatásairól, pótdíjairól szóló Lázár János által beterjesztett tervezet. A hvg.hu birtokába került koncepcióban már mobiltelefonpénz, hotelszámla-kiegyenlítés is szerepel, és várhatóan a bizottsági tagságuk után járó kiegészítést sem törlik el. A képviselői költségtérítések kifehérítését célzó frakcióvezetői javaslatot a Fideszben korábban is éles kritikával fogadták, a képviselők több kérése végül bekerült a koncepcióba.

hvg.hu Itthon

Beletörődött a Fidesz a kiváltságai megvágásába

A keddi frakcióülésen a Fidesz képviselőcsoportja támogatta Lázár Jánost abban, hogy szerdán új szabályozási javaslattal éljen a képviselők jövedelmének ügyében, és ezt a javaslatát eljuttassa az alkotmányügyi bizottsághoz – jelentette ki Ágh Péter szerdai sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő az ellenzékről szólva leszögezte azt is: a témával kapcsolatban eddig csak „hajmeresztő és demagóg dolgokat” hallhattak tőlük.

HVG Itthon

Zűrösek a képviselői vagyonnyilatkozatok

Figyelemelterelésre szolgálnak a parlamenti képviselői javadalmazás átalakításáról szóló Fidesz-ötletmorzsák – írja a HVG a holnap megjelenő legfrissebb számában.

hvg.hu Itthon

Maximálták az országgyűlési tisztségviselők pótlékát

Az országgyűlési tisztségviselők jövőre a bizottsági alelnököknek járó választókerületi pótléknál nem kapnak nagyobb összeget: pótlék megállapításánál - vetítési alapként - legfeljebb az alapdíj kétszerese vehető figyelembe; ezzel korrigálta hétfőn a parlament a még nyáron elfogadott törvényhozási "bakit".

MTI Itthon

Seres Mária a népszavazás elrendelését kéri a képviselőktől

Az országgyűlési képviselők költségtérítéséről népszavazást kezdeményező Seres Mária nyílt levélben fordul a képviselőkhöz, azt kérve, ősszel ismét rendeljék el a referendumot - ezt maga jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/MTI Itthon

Kedden eldől, lesz-e Seres-féle népszavazás

Várhatóan kedden dönt az Alkotmánybíróság arról, lesz-e népszavazás a képviselők költségtérítéséről. A Seres Mária nevével fémjelzett népszavazást az országgyűlés elrendelte ugyan, de a parlament döntését magánszemélyek megtámadták a bíróságon. Márpedig Seres ragaszkodik a népszavazáshoz.

1 2
A nyílt utcán gyújtotta fel a feleségét egy férfi Franciaországban

A nyílt utcán gyújtotta fel a feleségét egy férfi Franciaországban

Magyarországon melyik mobilgyártók telefonjait veszik a legtöbben?

Magyarországon melyik mobilgyártók telefonjait veszik a legtöbben?

Ed Sheeranből csapatszponzor lett

Ed Sheeranből csapatszponzor lett

Éleződik a brit-francia vita, haditengerészeti járőrhajók érkeztek Jersey-hez

Éleződik a brit-francia vita, haditengerészeti járőrhajók érkeztek Jersey-hez

Több mint 25 év után eltűnnek a Windows klasszikus ikonjai

Több mint 25 év után eltűnnek a Windows klasszikus ikonjai

Közép-Európa legmodernebb biobankját alakítják ki Szegeden

Közép-Európa legmodernebb biobankját alakítják ki Szegeden

Bejött az Apple húzása, és ez nagyon rossz hír a Facebooknak

Bejött az Apple húzása, és ez nagyon rossz hír a Facebooknak

Maruzsa Zoltán üzent a fiataloknak: No vakcina, no party

Maruzsa Zoltán üzent a fiataloknak: No vakcina, no party

A címlapról ajánljuk