Óriásira nőtt a csokinyuszi karbonlábnyoma
Ezer liter víz kell egy szelet előállításához.
A csokoládé karbonlábnyomát és az édesség más környezeti hatásait vizsgálták a Manchesteri Egyetem kutatói, felmérve az összetevők, a gyártási folyamat, a csomagolás, a szállítás és a keletkező hulladék környezeti hatásait.
A globális felmelegedés olyan mértékű veszélyt jelent az emberiségre, hogy klímakutatók a II. világháború idején érvényben lévő jegyrendszerhez hasonló bevezetését szorgalmazzák az ipari államokban a karbonkibocsátás csökkentésére a brit tudományos akadémia folyóiratában - írja a Zöldtér.
Az Egyesült Arab Emírségek, Ausztrália és az Egyesült Államok érte el a legmagasabb értéket egy új karbonindexben, amelyet a jelenlegi és múltbeli széndioxid-kibocsátás súlyozásával dolgozott ki egy magántársaság.
Minden egyes európai két tonna szén-dioxid kibocsátásáért felelős évente azzal, amit megeszik - ideézi a Zöldtér spanyol kutatók vizsgálatát.