A legfinomabb és legegyszerűbb kenyér
Eirik Solheim norvég médiaszakember általában fotózással és videózással kapcsolatban posztol blogján, legutóbb azonban a világ talán legegyszerűbb kenyérsütési módját mutatta be fotóval, videóval.
Eirik Solheim norvég médiaszakember általában fotózással és videózással kapcsolatban posztol blogján, legutóbb azonban a világ talán legegyszerűbb kenyérsütési módját mutatta be fotóval, videóval.
Általánosan elfogadott vélemény, hogy az új kenyér ünnepét 1949-ben, az alkotmány elfogadásakor szovjet minta alapján, mesterségesen "kreálták". Kovács Ákos azonban sokkal messzebbre vezeti vissza az ünnepet - olvasható az Urbanlegends.hu blogon.
Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.
Valószínűleg sokan vágyakozunk az igazán jó kenyér után, különben nem lenne ekkora divatja az otthoni kenyérsütésnek. Egymást érik a blogok, fórumok, ahol a netes felhasználók másról sem beszélnek, mint mindennapi kenyerünkről.
A kisebb sütödéket saját bolthálózat kialakítására ösztönzi a Magyar Pékszövetség, amely a kisteherautós árusítás feltámasztásával is kísérletezik, hogy a pékek versenyben maradhassanak a hipermarketekkel.
Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér napja is. A pékszövetség a kenyérfogyasztás népszerűsítését tervezi, mivel a statisztikai adatok szerint egyre kevesebb pékárut eszünk. Mire figyeljünk vásárláskor, illetve hogyan készül a tökéletes betevő? Ünnepi összeállítás.