#kenyér

Tavaly 50 kiló kenyeret ettünk meg
 

Tavaly 50 kiló kenyeret ettünk meg

A magyar háztartások vásárlási adatai alapján az egy főre eső fogyasztás kenyérből 50 kilogramm, kifliből 60 darab, zsemléből pedig 150 darab volt 2010-ben, kenyeret a háztartások egy év alatt 67 alkalommal vettek, vagyis nagyjából ötnaponta - közölte a Gfk Hungária piackutató pénteken.

MTI MTI


HVG-Labor: milyen ma a kenyér és a zsömle?
 

HVG-Labor: milyen ma a kenyér és a zsömle?

Nem talált igazán finom kenyeret a HVG szúrópróbája, és ebben része lehet a sütödék technológiai trükkjeinek. Az is kiderült: nagyobb a gombafertőzés kockázata, mint gondolni lehetne, és a vásárlók, ha akarnák, sem tudhatnák meg, milyen adalékanyagok kerülnek a kenyérbe.

HVG HVG

Drágulhat a kenyér
 

Drágulhat a kenyér

Tovább emelkedett a liszt ára, a kisebb pékségek viszont nem merik drágábban adni a pékárut, mert félnek a vevők elvesztésétől.

MR1-Kossuth Rádió MR1-Kossuth Rádió

Jelentősen drágulhat a kenyér
 

Jelentősen drágulhat a kenyér

A gabona és a liszt árának emelkedése miatt jelentősen drágulhat a kenyér a következő hetekben, szakértők szerint akár 400 forintra is felmehet egy kiló fehér kenyér ára.

MTI MTI



A tél végén komolyan drágulhat a kenyér
 

A tél végén komolyan drágulhat a kenyér

A pékek szerint a tél végére elfogy az itthon termett búza, s nem kizárt, hogy amerikai importból készülhet majd a magyar kenyér. Az észak-magyarországi pékek már Szlovákiából hozzák át a lisztet, mert több hazai malom alapanyaghiány miatt ideiglenesen leállt – írja a Népszabadság.

hvg.hu hvg.hu


Kovásztalan kenyerek
 

Kovásztalan kenyerek

A kenyér nálunk főleg kelt tésztából készül, pedig őseink kezdetben a kovász nélküli, vízből és lisztből sült kenyeret ismerték csak. A világ több táján még ma is a kovász nélkül sült, általában kerek, lapos tésztakorong jelenti a kenyeret. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a csak alapvetően két-három hozzávalóból készülő mindennapi betevő egy kis fantáziával igazán izgalmas harapnivalóvá változtatható.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

A mi kenyerünk
 

A mi kenyerünk

Két héttel ezelőtt megjelent A mindennapi kenyerünket keressük című írásunk nyomán a hozzászólások és a szerkesztőségbe érkezett levelek nem rengették meg a szerző állításait, és jól mutatták, hogy kenyér ügyben mindenkinek megvannak a napi szokásai, a tuti befutói. Most lássuk, miként gondolkodnak a szakemberek a pult túloldalán .


A tökéletes házikenyér – recept
 

A tökéletes házikenyér – recept

Régen az otthoni kenyérsütés teljesen mindennapos dolognak számított. Szerencsére manapság újra kezd divatba jönni a saját kezűleg, vagy a kenyérsütő gép bevetésével készített kenyér. Érdemes belefogni, nemcsak az alapanyagokat választhatjuk meg, de kedvünk szerint ízesíthetünk is.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Mindennapi kenyerünket keressük!
 

Mindennapi kenyerünket keressük!

Sejtjük, miért, mégsem értjük, hogyan találnak népes vevőkörre a gyári kenyerek. A nagyüzemi „magyar fehérkenyér” lassan ehetetlenné válik, se íze, se illata, a héja elrághatatlan, a belseje szétesik, vágáskor elképesztően morzsálódik és másnapra már nem is emlékeztet friss mivoltára.

K.G. K.G.