#kereskedelmi tévé

hvg.hu Itthon

RTL, TV2? 742 forint lesz.

Akár havi 742 forint plusszal járhat, ha valakinek van tévéje TV2-vel és RTL-lel spékelve. Ha a kábelszolgáltatók nem tudnak jó alkut kötni a két műsorszolgáltatóval muszáj lesz fizetni. Az Invitel arra készül, hogy az RTL Klub és a TV2 által idén nyáron bevezetett műsordíjat ki fogja számlázni az előfizetőinek, méghozzá visszamenőleg.

hvg.hu Kult

Megszólalt Vujity Tvrtko a kirúgásáról

Nem áll szándékában a TV2-t ostorozni vagy haknizni a vele történtekkel a sajtóban, ezért inkább a nyilvánossághoz fordult a csatorna kirúgott munkatársa, hogy rövidre zárja a kérdést.

-ha Plázs

Szingli pasi, mutasd magad!

Semmi izgalom, kicsit jobban megismerhető karakterek, vaskosabb tréfák, folyamatos vihorászás, fecsegés, unásig ismert sztereotípiák és klisék: nagyjából így foglalható össze az RTL Klub legújabb párkereső műsora, a Vigyél el című produkció.

MTI Világ

Megakadályozta egy kereskedelmi tévé bezárását az izraeli államügyész

Csak fél év múlva, a választások és az új kormány megalakulása után dönthet a kereskedelmi televíziókat felügyelő hatóság a csatorna működési engedélyének ügyében - döntött az államügyész kedd éjjel, és ezzel az utolsó pillanatban megakadályozta a csatorna év végi bezárását.

hvg.hu Gazdaság

A Barátok közt és a Jóban Rosszban végét jelentheti a reklámadó

Az RTL Klub után a TV2 is tiltakozik a tervezett reklámadó ellen. A másik országos kereskedelmi televízió hétfői közleményében azt írják, hogy az újabb teher ellehetetlenítené a társaság működését, illetve a mostaninál jóval kevesebb pénzt tudnának saját műsorok gyártására készíteni. Utóbbi komoly leépítésekkel járna – tették hozzá. Az RTL Klubnál ugyancsak népszerű műsorok tűnhetnek el.

cz.t. Kult

"Hazudunk magunknak, és hazudunk egymásnak is" – interjú Máté Krisztával

A kereskedelmi tévék azt adják, amit a nézők látni akarnak, akinek baja van ezzel, az nézzen tükörbe – mondja Máté Kriszta, aki új műsorával a letargikus magyaroknak szeretne utat mutatni, bár tudja, idealistának lenni ma egyenlő az önámítással. A műsorvezetőt kérdeztük tömegpszichózisról a televíziózás mélypontjairól és az X-Faktorról.

MTI Kult

Ömlik a bulvár és a katasztrófa az RTL Klub és a TV2 híradóiból

Hírösszefoglalóik csaknem felében bűncselekményekről, katasztrófákról, balesetekről vagy bulvárhírekről számolt be az RTL Klub és a TV2 tavaly - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tanulmányából, amely a testület honlapján olvasható.

MTI Világ

Kereskedelmi tévétől érkezett a szlovák közmédia új vezetője

Titkos szavazással Václav Mikát, a legnagyobb nézettségű szlovákiai televízió, a kereskedelmi Markíza volt vezérigazgatóját választotta meg az összevont szlovák közszolgálati média, a Szlovák Rádió és Televízió élére a pozsonyi parlament szerdán.

hvg.hu Gazdaság

Nemsokára indulhat a magyar RTL 2

Az RTL Klub augusztus végén bejegyeztette az rtl2.hu domén nevet, ami arra utalhat, hogy a közeljövőben elindulhat a magyarországi RTL 2 - írja az mmonline.hu híroldal. A tévétársaság vezérigazgatója, Dirk Gerkens már tavasszal arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnének egy másik általános szórakoztató csatornát is indítani a magyar piacon.

hvg.hu Itthon

Már nem csak a Fidesz folyik a csapból

Az ellenzéki pártok korábban nem tapasztalt médiafelülethez jutottak a köztévében, miután a kormánypárti megszólalások szinte eltűntek a híradóból – derül ki a Republikon Intézet legújabb médiaelemzéséből, mely az M1, az RTL Klub és a TV2 31. és 32. heti esti híradóit vizsgálta. Ebben az időszakban a legtöbb politikai hírt bemutató köztévében a Fidesz szereplési aránya 40 százalékra zuhant, az átalakulás egyértelmű nyertese pedig az LMP volt.

hvg.hu Itthon

Visszacsaphat a Fidesz bumerángja a közmédiában

Hosszabb távon „bumeránghatása” lehet és az Orbán-kormány hátrányára is válhat a közmédia „elfideszesítése” – vélik egyes szakértők, akik szerint a kereskedelmi médiában várható esetleges tulajdonosi változások is hatással lehetnek a közmédia arculati és tartalmi átalakulására is.

MTI Gazdaság

A kereskedelmi televíziók megint lubickolnak a pénzben

A nagy európai kereskedelmi televíziós csoportok bevételi mutatói visszatértek a válság előtt tapasztalható szintekre - erre a következtetésre jutott az európai bizottság audiovizuális ügyekért felelős szervezete (European Audiovisual Observatory – EAO).

MTI Kult

A tévék szétverik a filmeket a filmkészítők szerint

Tizenegy filmszakmai szervezet az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordult, mivel szerintük a magyar tévétársaságok beavatkoznak a filmek képi struktúrájába és dramaturgiájába. Az ORTT konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.

MTI Itthon

Tv2 és RTL Klub: lehet, hogy nem ússzák meg

Már csak két ülést tart a díjfizetési határidő lejárta előtt a médiahatóság. Ha addig nem bírálja el kedvezően a két országos kereskedelmi csatorna koncessziósdíj-csökkentési kérelmét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), az RTL Klubnak és a Tv2-nek az eredeti módszerrel számított összeget kell lerónia.

A Nürburgingen nyüstölte 800 lóerős, zöld rendszámos hibridjét a Mercedes

A Nürburgingen nyüstölte 800 lóerős, zöld rendszámos hibridjét a Mercedes

MOK: Komolytalan, hogy két munkanap alatt várnak adatokat az egészségügyi kapacitásokról

MOK: Komolytalan, hogy két munkanap alatt várnak adatokat az egészségügyi kapacitásokról

Politikai üzenetek átadására használták a szépségversenyt a versenyzők

Politikai üzenetek átadására használták a szépségversenyt a versenyzők

Támogatja Demeter Szilárd, hogy a kulturális áfát 5 százalékra csökkentsék

Támogatja Demeter Szilárd, hogy a kulturális áfát 5 százalékra csökkentsék

Hüttner Csaba: „Nagyon kemény munka vár ránk az olimpiáig”

Hüttner Csaba: „Nagyon kemény munka vár ránk az olimpiáig”

Androidos telefonok gyártásába fog a kenyérpirítós vállalat

Androidos telefonok gyártásába fog a kenyérpirítós vállalat

Dárdai a következő szezonra is marad a Herthánál

Dárdai a következő szezonra is marad a Herthánál

Ha tényleg beüt a klímaváltozás, újra kell gondolni a mezőgazdaságot

Ha tényleg beüt a klímaváltozás, újra kell gondolni a mezőgazdaságot

A címlapról ajánljuk