hvg.hu Világ

Trump ezúttal igazságügyi miniszterének ment neki – nem kicsit, nagyon

Donald Trump amerikai elnök szerdán minden korábbinál élesebb támadást indított igazságügy-minisztere, Jeff Sessions ellen. „Nekem nincs is igazságügyi miniszterem” – mondta többek között a Fehér Ház ura. Nem kizárt, hogy a nyilatkozat annak a jele, hogy Trump hamarosan leváltja a tárcavezetőt.

hvg.hu Világ

Lázadnak a brit miniszterek – így váltható le Theresa May miniszterelnök

Sorra mondanak le a brit kormány euroszkeptikus tagjai: vasárnap a Brexit-ügyi miniszter, David Davis és államtitkára, Steve Baker távozott, hétfőn pedig Boris Johnson külügyminiszter adta vissza a megbízatását. A Reuters brit hírügynökség már azt vizsgálja, miként tudja leváltani a Konzervatív Párt Theresa May kormányfőt, aki azzal vívta ki a kabinet több tagjának a haragját, hogy Nagy-Britannia EU-ból való kilépése után olyan egyezményeket akar kötni az uniós tagállamokkal, amelyek lehetővé teszik a szoros kereskedelmi kapcsolatok fenntartását.

hvg.hu Itthon

Három kancellárt már biztosan levált a miniszter

November közepén jár le majdnem két tucat, 2014-ben kinevezett egyetemi kancellár megbízása. A hvg.hu információi szerint hármuknak már biztosan távoznia kell, több helyen viszont azért marad a régi gazdasági vezető, mert nem is indult más a posztra kiírt pályázaton. A Fidesz-közelből az intézményekbe ejtőernyőzötteknek nem kell aggódniuk.

MTI/hvg.hu Itthon

Simicskó leváltotta a kerítéses államtitkárt

Dankó István HM-államtitkár nyilvánosság előtt legismertebb eredménye az volt, hogy annak a cégnek az igazgatósági elnöke is volt, amely szupergyors, meghívásos eljárásban elnyerte a határvédelmi kerítés építését csaknem 2 milliárd forintért. Simicskó István miniszter leváltotta, helyette Firicz Lászlót nevezte ki közigazgatási államtitkárnak.

hvg.hu Itthon

Sokkolta a TV2 dolgozóit Azurák Csaba leváltása

Mindenki értetlenül áll a TV2-ben Azurák Csaba leváltása előtt. A dolgozók nem értik, miért cserélték le a tapasztalt szakembert a Story magazin eddigi főszerkesztőjére – írja a Blikk. A szerdai Népszabadság is arról ír, hogy általános megrökönyödés fogadta az új hírigazgatóról szóló bejelentést.

hvg.hu Itthon

Balog: Czunyinét nem váltottuk le - videó

Balog Zoltán Orbán Viktorral szemben nem gondolja úgy, hogy minden jól megy az oktatásban. Ennek ellenére Czunyinét nem leváltották, hanem újraosztották a feladatokat. Czunyiné szerint az új feladatkörének nincs köze a tüntetésekhez, egyébként is jó irányban mennek a dolgok, és a jó utat is járjuk. A minisztert és távozó államtitkárát egy délelőtti rendezvényen csíptük el.

MTI Világ

Újabb fejek hullottak Észak-Koreában

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető leváltott több magas beosztású tisztségviselőt, akinek köze volt a Dél-Koreával való viszony kiéleződéséhez – jelentette pénteken a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. Az AP hírügynökség szerint ez arra utal, hogy Kim felelősnek tartja a leváltott tisztségviselőket a konfrontációért, amelyet végül tárgyalások útján sikerült rendezni.

MTI Itthon

"Megkötözött kéz, bekötözött száj" – súlyos fideszes leszámolás zajlik Bátonyterenyén

Bátonyterenye fideszes polgármestere javaslatára azonnali hatállyal felmentette posztjáról volt párttársát, Horváth Tibor alpolgármestert. A leváltott városvezető független polgármesterjelöltként indul a választáson. Mint mondta, továbbra is jobboldali érzelmű, de "megkötözött kézzel, bekötözött szájjal" nem lehet sokat elérni egy városban. Korábban purhabot fújtak a kipufogójába, felgyújtották a méhkaptárait.

1 2 3

A címlapról ajánljuk