#negyedik mobilszolgáltató

MLF Itthon

Az állami hálózatok mindenható ura lesz a médiahatóság főembere

Németh Lászlóné miniszteri biztosa lesz a második ember a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál – értesült a hvg.hu. Both Zoltán 2011 óta a kormány legfőbb infokommunikációs szakembere, megbízásából adódóan nemcsak a kormányzati, hanem a bírósági és az ügyészségi hálózatra is rálátott, forrásaink szerint ő volt – az időközben bíróságon elbukott – negyedik, állami tulajdonú mobilszolgáltató egyik szellemi atyja. Ő kaphatja feladatául a negyedik szolgáltató újraindítását.

M. László Ferenc Itthon

„Dezertáló titkosszolga" okozott belső zavart a médiahatóságnál?

Két jelentős fordulat is történt az új médiahatósági elnök kinevezése után. Kommandós akció keretében fogták el Szalai Annamária volt főtanácsadóját, majd pár héttel később távozott a hatóságtól a második ember, a frekvenciaügyekkel foglalkozó Mátrai Gábor. Az ügyre rálátó források nem tudták megmondani, hogy a két ügy bármilyen formában összefügg-e, de azt elismerték, a két vezető között volt kapcsolat. A hvg.hu úgy tudja, a volt főtanácsadó a nemzetbiztonság embere volt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megszegte a szolgálatok szigorú szabályait.

hvg.hu Tech

Tetszhalott az állami mobilszolgáltató

Költséget racionalizál, melynek részeként dolgozóinak jelentős részétől megválik az MPVI Mobil Zrt. A HWSW szerint a cég gyakorlatilag "tetszhalott" állapotban működik tovább.

Nagy Gergő Vállalkozás

Időhúzással sajtolnának pénzt a mobilszolgáltatókból?

Az állam ezentúl nem automatikusan hosszabbítaná meg a mobilszolgáltatók frekvenciajogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye szerint. A már kiosztott frekvenciák újbóli megpályáztatása bizonytalan helyzetet teremthet, az üzleti tervezhetőség sérülne, emellett pedig az állam is kevesebb pénzt szedhet be, miközben viszont már most is komoly verseny zajlik a szolgáltatók között. A legutóbbi mobiltender kudarca keltette hullámok közepette egyelőre úgy tűnik, a hatóság csak az időt húzza, amíg kitalálja, valóban kell-e Magyarországnak újabb mobilszolgáltató.

hvg.hu Gazdaság

Németh Lászlónét szólítsuk csak Németh Zsuzsának

Sosem törekedett arra, hogy politikus legyen, vagy nagy karriert fusson be és már régóta a Németh Zsuzsa nevet használja – nyilatkozta Németh Lászlóné fejlesztési miniszter a Heti Válasznak adott interjújában, mely miniszterré történő kinevezése óta az első volt.

MTI Itthon

Döntött a Kúria: elsüllyedt az állami mobilszolgáltató

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, amellyel az hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a negyedik mobilszolgáltató MPVI Mobil Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

hvg.hu Vélemény

VV: Mire kell a Fidesz-kormánynak a Vodafone?

A magyar kormánynak nincsen pontos és megalapozott üzleti terve arra, hogyan tudna egy ilyen mobilcéget versenyképesen működtetni. Egy dologban bízhatnak: hogy majd az állami szektor egységesen ettől a cégtől vesz igénybe távközlési szolgáltatásokat – írja a Véleményvezér blog.

MTI Vállalkozás

Elfogadták Schmidt Pál lemondását

A negyedik mobilszolgáltató MPVI Mobil Zrt. két megüresedett igazgatósági helyére a kisebbségi tulajdonos Magyar Posta és a 45 százalékos tulajdonviszonnyal rendelkező MVM Zrt. delegált új vezetőket.

hvg.hu Vállalkozás

Mégsem lesz állami mobilcég?

A negyedik mobilszolgáltatót birtokló három állami cég már nem szívesen finanszírozná a több százmilliárdos beruházást - írta a Népszabadság egy meg nem nevezett piaci forrásra hivatkozva.

hvg.hu Gazdaság

VV: a kormány még ehhez is amatőr

A kormány keresztbe tenne a távközlési szolgáltatóknak, de még ahhoz is amatőrök, hogy a „büntetőtörvényt" rendesen megírják. A negyedik mobilszolgáltatót viszont többé nem kaszálhatja el a bíróság - olvasható a Véleményvezér blogon.

MTI / hvg.hu Tech

Beszólt a kormány a mobilszolgáltatóknak

A kormány szerint tűrhetetlen és tarthatatlan, hogy a magyarországi munkabérek mellett nagyon magas díjakat fizettetnek a távközlési cégek a szolgáltatásokat igénybevevőkkel - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Szabó M. István Gazdaság

Mobilpályázat: tízmilliárdokban mérhető a kormány bénázása

Azzal, hogy a bíróság szabálytalannak ítélte az állami mobilszolgáltató piacra lépését célzó frekvenciapályázatot, feltehetőleg az egész projektnek lőttek. Viszont nem csak a felperesek 32 milliárd forintját kell majd visszautalni, hanem további kártérítések is beúszhatnak a képbe.

1 2
Vasárnap délelőtt csapadékos idő lehet, de lesznek helyek, ahol majd kisüt a nap is

Vasárnap délelőtt csapadékos idő lehet, de lesznek helyek, ahol majd kisüt a nap is

A lakástörvény módosításának visszavonását kéri a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

A lakástörvény módosításának visszavonását kéri a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

Kásler: Az ellenzék a WHO-val vitatkozik

Kásler: Az ellenzék a WHO-val vitatkozik

Hét autó ütközött az M1-esen, lezárták az autópályát Győr felé

Hét autó ütközött az M1-esen, lezárták az autópályát Győr felé

Sebességbe kapcsol a Netflix, feltűnt a színen az N-Plus

Sebességbe kapcsol a Netflix, feltűnt a színen az N-Plus

Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

A fiatalok több mint fele spórol

A fiatalok több mint fele spórol

Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

A címlapról ajánljuk