#nyugdíjrendszer

Klubrádió Itthon

Korózs: "nem a nyugdíjnál kell elismerni a gyerekvállalást"

A kétgyermekhez és szakmához kötött nyugdíjtervvel a kormány valójában a lakosságot szondázza, de a lényegről, hogy milyen nyugdíjrendszert akar a Fidesz-KDNP, még mindig nem tudunk semmit - mondta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Nem a nyugdíjnál kell elismerni a gyerekvállalást, arra ott van pl. a családi pótlék - hangsúlyozta a politikus.

MTI Itthon

MSZP: kényszerpályán a nyugdíjrendszer

A szocialisták szerint a konvergenciaprogram alapján soha nem látott mennyiségű pénzt vonnak ki a nyugdíjrendszerből és így az kényszerpályára kerül. Korózs Lajos keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2012-ben 93 milliárd, 2013-ban 129 milliárd forinttal kevesebb jut a nyugdíjakra a konvergenciaprogram miatt.

Magyar Nemzet Itthon

A gyermeknevelést jutalmazhatja az új nyugdíjrendszer

A gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet a jövőbeli szabályozásnak. A jelenlegi nyugdíjkorhatár pedig a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek - ezt a javaslatot is felveti az az előterjesztés, amely az új nyugdíjrendszer lehetséges irányaival foglalkozik.

MTI Itthon

Réthelyi: a nyugdíjrendszert az elöregedő társadalomhoz kell igazítani

Néhány európai uniós tagállamban, így Magyarországon is a nyugdíjrendszert az elöregedő társadalomhoz kell igazítani, ahhoz a helyzethez, hogy míg a járulékfizetők száma csökken, addig a nyugdíjasoké nő - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy budapesti konferencián pénteken.

MTI Gazdaság

OECD: Magyarországon korán mennek nyugdíjba az emberek

Magyarország egyike azoknak az OECD-országoknak, ahol az emberek a legkorábban mennek nyugdíjba - derül ki abból az összeállításból, amelyet a fejlett ipari országokat tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői mutattak be csütörtökön Párizsban.

MTI Gazdaság

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

MTI Gazdaság

A Moody's komoran fogadta a magyar nyugdíjrendszer-módosítást

A Moody's Investors Service szerdai elemzésében "egyértelműen negatív" fejleménynek nevezte Magyarország adósi megítélése szempontjából a magyar nyugdíjrendszer átalakítását, amely Dietmar Hornung, a nemzetközi hitelminősítő alelnöke szerint kulcsfontosságú tényezője volt a magyar adósosztályzat decemberben végrehajtott, egyszerre két fokozatú leminősítésének.

MTI Itthon

Jobbik: csak egy radikális párt tudja elérni a demográfiai változást

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint Orbán Viktor szerdai nyugdíjjal kapcsolatos kijelentéseivel "nyíltan beismerte, hogy a közelgő demográfiai katasztrófát" nem tudja megállítani, erre csak egy "valódi radikális párt képes." Volner János erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

MTI Itthon

Jobbik: a Fidesz képtelen lesz demográfiai fordulatot elérni

Volner János, a Jobbik képviselője szerint a demográfiai előrejelzések alapján 2060-ra már csak 8,5 millió magyar lesz, ezért nagyon optimista az a kormányzati becslés, amely szerint 2050-re 4 millió foglalkoztatott lesz Magyarországon.

hvg.hu Itthon

Orbán: megmentettük a nyugdíjrendszert

A kormány megmentette a nyugdíjrendszert Orbán Viktor szerint, aki szerdai sajtótájékoztatóján példátlan összefogásnak nevezte azt, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe. A kormányfő szerint szabad volt a választás lehetősége, a magánpénztárakban maradókat "magabiztos" és "bátor" embereknek nevezte.

MTI Gazdaság

Medián: csak a lakosság 37 százaléka támogatja a nyugdíjreformot

A lakosság nagyobb része továbbra sem ért egyet a nyugdíjrendszer átalakításával, de a magán-nyugdíjpénztári tagok jelentős többsége várhatóan áttér az állami rendszerbe. A Medián január közepén végzett felmérése szerint a lakosság 73 százaléka nem ért egyet a kormány intézkedéseivel.

MTI Gazdaság

Nyugdíjválság lesz egy évtizeden belül

Az USA-ban 2020-ban tetőzik a nagy létszámú generáció nyugdíjba vonulása, Európát öt, ezen belül Magyarországot 10 évvel később éri el a válság, de a kontinens már használni tudja azokat az eszközöket, amelyeket az USA addig kidolgoz a probléma kezelésére - vélik az Allianz csoport kutatásának készítői.

MTI Gazdaság

Selmeczi szerint stabil és megbízható lesz a nyugdíjrendszer

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: stabil, megbízható, hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert hozott létre a hétfőn elfogadott erről szóló törvény és a szerdai kormányülésen hozott határozat.

Antal Attila Vélemény

Öngondoskodás? Mi van?

A kormány nyugdíjintézkedéseit figyelve felmerülhet az emberben, hogy miért nem lepték el az utcákat a magánpénztári tagok százezrei. Elintézhetnénk azzal, hogy nem ilyen a magyar polgár, ennek nincs kultúrája itthon. Lehet, hogy nem tudjuk, mi is az az öngondoskodás?

InfoRádió Gazdaság

Navracsics a biztonságot keresőknek ajánlja az állami nyugdíjkasszát

Azt idő dönti el, hogy elégedettek lehetünk-e a nyugdíjrendszer átalakításával; jelenleg jó megoldásnak tűnik - mondta az InfoRádiónak Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki azt mondta, azért nem szavazott hétfőn a nyugdíjtörvényről, mert tárgyaláson volt.

MTI Itthon

Döntöttek a nyugdíjrendszerről

Átalakul a nyugdíjrendszer; az Országgyűlés hétfői döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat.

1 2 3 4 5 6 7 8
Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

Merjünk kicsit álmodni: teszten a kompakt Mercedes EQA villanyautó

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

És akkor a járvány tetőzik, mi pedig teraszozhatunk

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

A címlapról ajánljuk