Taroltak a magyar pálinkák a World Spirits Award 2011-en
Két arany- és hét ezüstéremmel díjazták a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékeit a World Spirits Award 2011 nevű rangos gasztronómiai rendezvényen.
Két arany- és hét ezüstéremmel díjazták a Gyulai Pálinka Manufaktúra termékeit a World Spirits Award 2011 nevű rangos gasztronómiai rendezvényen.
A tavalyi rossz gyümölcstermés, illetve a házi párlatfőzés bevezetése ellenére mintegy 40 ezer literrel nőtt a kereskedelmi főzdékben előállított pálinka mennyisége. Körülbelül ennyivel emelkedett a minőségi pálinkafogyasztás is - mondta a Napi Gazdaságnak Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület vezetője.
Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.
Amíg 2009-ben 8 milliárd, addig tavaly 2,8 milliárd forint bevétele származott az államnak a bérfőzésből, az új szabályozás nyomán tisztulni látszódnak a viszonyok - írja a Magyar Nemzet.
A második világháború idején elrejtett borosüvegekre bukkantak egy szőlőbirtokon a németországi Baden-Württemberg tartományban.
Milliárdokat bukott a tavaly évközben bevezetett adómentességen az állami költségvetés.Töredékére esett vissza ugyanis a bérfőzésből származó bevétel. Az ágazati érdekszövetség lobbizása eredményeként idén nem emelkedik a szeszes italok jövedéki adója.
Csikós és gulyás, Puskás és pálinka - olyan "hívószavak", amelyekről felismernek minket, magyarokat általában mindenütt a világban. Manapság az egészségesen túlzó nacionalizmus és lokálpatriotizmus jegyében sokan hajlamosak a hungarikumok közé sorolni a helyi, kedvelt termékeket, gasztronómiai különlegességeket. Csakhogy nem minden hungarikum, amit annak gondolunk, és nevezünk.
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot hétfőn helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
A jövő évi országos pálinka- és törkölypálinka-verseny megrendezésére december 1-31. között lehet pályázni.
A Google trendsben kutakodva, amely a keresési kulcsszavak előfordulási gyakoriságáról tud többé-kevésbé pontos képet adni, kiderül, hogy az internetes keresésekben 2010-ig nem volt kimutatható a pálinkafőzőkre keresők száma.
Kihelyezett kormányszóvivő tájékoztató keretében koccintottak a Zala megyei Pórszombaton az első szabadon főzött pálinkával, amelyet már a hétfőn hatályba lépett törvénymódosítás után pároltak.
Az Országgyűlés megszavazta a múlt héten - a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján - a jövedéki törvény módosítását, amely a kihirdetéstől számított 45. naptól hatályos, és lehetővé teszi a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát állítsanak elő - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája az MTI-t.
Bár a tibetiek a különféle alkoholokat általában Kínából szerzik be, természetesen maguk is állítanak elő alkoholt: sört és pálinkát - olvasható a Serteperte blogon.
Egyeztetést kezdeményez a kormánnyal a Pálinka Nemzeti Tanács a szabad gyümölcspárlat-készítés jogának visszaállításáról – közölte az MTI-vel Piros László, a tanács alelnöke.
Bevallottan a hagyományteremtés is a célja volt a szervezőknek az első budapesti Whisky Show megrendezésével.
Az Ausztriában megrendezett Destillata 2010 nemzetközi párlatversenyen a 15 induló ország közül összesítésben a magyarok a harmadik helyet érték el, 77 éremmel. A legeredményesebbnek járó Nemzetgyőztes díjat idén a Zimek Manufaktúra kapta, 11 éremmel.
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett - olvasható a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) blogján.
Akit a januári hidegben Tátrai Teával, Margolimannal vagy borsos cujkával kínálnak, annak ugyancsak átmelegszik teste-lelke. A röpködő mínuszokban nincs az a hólapátolás, csúszkálás, szánkózás, síelés, ami után ne jönne jól pár korty „tüzes víz”, de legalábbis egy csésze forró akármi.
Egyre népszerűbb a minőségi gyümölcs- és törkölypálinka fogyasztás. A felmérések szerint, nem volt hiábavaló a három évvel ezelőtt indított presztízsnövelő kampány.
2009 a nagy nemzetközi elismerések esztendeje az Agárdi Pálinkafőzde történetében.