Sokat számít a pálinka ízlelésénél, hogy mit ettünk előtte, ki van-e száradva a torkunk vagy ittunk-e előtte vizet, mert ez a 40-44 fokos alkohol leégeti a kiszáradt nyálkahártyát. A pálinkára elő kell készíteni a szájat, torkot. A reggeli pálinkafogyasztásnak is van létjogosultsága, de ez kevésbé szól az ízlelésről - olvasható a blogon. De milyet igyon az, aki még csak most ismerkedik a pálinkával? Milyen hőmérsékletű pálinkát érdemes fogyasztani? Milyen pohárból? A kérdésekre a választ megtalálja a Malackaraj blogon.
Hogyan kell pálinkát inni?
Nem minden pálinkát kell férfiassági próbaként felfogni, és minél gyorsabban, egyből lecsapni a gyomorba. Mit kezdjen az érdeklődő pálinkakedvelő, ha szép párlatot kap egy tulipánkehelyben? A Malackaraj blogon megtudhatjuk.
