Hogyan kell pálinkát inni?
Múzeumban Magyarország legjobb idei pálinkája
Magyarország legjobb idei pálinkájának a Brill Pálinkaház 2009-es évjáratú Irsai Olivér szőlőpálinkáját tartották az ítészek, a párlatot hétfőn helyezték el Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban, hogy megőrizzék az utókor számára.
Valódi hungarikum vagy inkább csak magyar szuvenír? - új törvény
Csikós és gulyás, Puskás és pálinka - olyan "hívószavak", amelyekről felismernek minket, magyarokat általában mindenütt a világban. Manapság az egészségesen túlzó nacionalizmus és lokálpatriotizmus jegyében sokan hajlamosak a hungarikumok közé sorolni a helyi, kedvelt termékeket, gasztronómiai különlegességeket. Csakhogy nem minden hungarikum, amit annak gondolunk, és nevezünk.
Németországban 65 éves borosüvegekre bukkantak
A második világháború idején elrejtett borosüvegekre bukkantak egy szőlőbirtokon a németországi Baden-Württemberg tartományban.
Adómentes pálinka: 5,5 milliárddal kevesebb folyt be a költségvetésbe
Milliárdokat bukott a tavaly évközben bevezetett adómentességen az állami költségvetés.Töredékére esett vissza ugyanis a bérfőzésből származó bevétel. Az ágazati érdekszövetség lobbizása eredményeként idén nem emelkedik a szeszes italok jövedéki adója.
Kifehéredett a pálinkafőzés
Amíg 2009-ben 8 milliárd, addig tavaly 2,8 milliárd forint bevétele származott az államnak a bérfőzésből, az új szabályozás nyomán tisztulni látszódnak a viszonyok - írja a Magyar Nemzet.