Tökéletes tarhonyás receptek
A tarhonya hallatán egyeseknek az ipari sörétnek nevezett menzás rémség ugrik be. Mások hungarikumként emlegetik. Míg a gasztro trendvadászok a divatos éttermek legújabb felfedezettjeként kezdik számon tartani.
A tarhonya hallatán egyeseknek az ipari sörétnek nevezett menzás rémség ugrik be. Mások hungarikumként emlegetik. Míg a gasztro trendvadászok a divatos éttermek legújabb felfedezettjeként kezdik számon tartani.
Kevés hozzávaló, pofonegyszerű elkészítési mód, rengeteg variációs lehetőség, ez a puliszka. Az alapként használt kukoricadara vagy kukoricaliszt semleges ízű, így bármilyen ízesítéssel elkészíthetjük. A cikket kedvcsinálónak szánjuk, a folytatást mindenki fantáziájára és lelkesedésére bízzuk.
Étkezéseink örök mellékszereplőjére, a köretre mi most ismét főszerepet osztunk. Folytatódik a Life&Style sorozata, amelyből megtudhatjuk, hogy mit együnk krumpli és rizs helyett, s miként hozhatunk új színt étrendünkbe néhány egyszerű tipp segítségével.
Lehet édes és savanyú, csípős, fűszeres, de a natúr ízek magukban is isteniek. Üvegbe zárva, egész évben nemcsak gyümölcsből készíthetünk lekvárt, de zöldségekből is. S már tavasszal neki is kezdhetünk. Hogy az ötlet így elsőre zöldségnek tűnik? Meglehet, de csak addig, amíg meg nem kóstoltuk.
Ezúttal egy igazán extravagáns kinézetű süteményt választottunk. Valójában egy hagyományos fahéjas kalácsról van szó, melynek különlegessége abban rejlik, hogy csavarás vagy fonás helyett, rétegelve készítjük el. A kalács rétegei ide-oda dőlve kelnek, illetve sülnek meg, amitől kifejezetten bohókás látványt nyújt a kész sütemény. Már-már egy modern művészeti alkotás, ami ráadásul nagyon finom.
Az első csatát Pallas Athéné nyerte meg az olajfával Poszeidón sós forrásaival szemben. Az olimposzi istenek az ő ajándékát ítélték hasznosabbnak, s inkább rábízták Athén védnökségét. Az ókori olimpiai játékok győzteseit is olívaággal tisztelték meg, a görögök mécsesében olívaolaj égett.
Mondhatnak, amit akarnak az okos időjósok. Fenyegetőzhetnek esővel, csekély pluszokkal, szeles reggelekkel. Tavasz van. A hét végén az óramutatókat is előrébb toltuk, s lőn nekünk világosság. Egy órával tovább matathatunk a konyhában villanyfény nélkül, tavaszt csalogatva a fazékba.
Itt a várva várt tavasz. Elő a szekrényből a lengébb, könnyebb ruhadarabokat? Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy a napsütésmentes hónapok alatt szépen kikerekedtünk.
Nem csoda, hogy a piskóta az egyik legkedveltebb sütemény, hiszen számtalan variációja van a napközis kockától a rafinált tekercsekig. Az alaptészta felhasználását, ízesítésének lehetőségeit csak a fantáziánk határolhatja. Feltéve, ha ismerünk pár egyszerű tippet, trükköt, fortélyt, hogy a piskótánk tökéletesen sikerüljön.
Milyen sütemény az, amiben nincs se tej, se tojás, se sütőpor? Puha, könnyű,édes kis semmiség, ami pillanatok alatt szétolvad a szájban.
Ha van valami, ami még őrzi a régi piacok hangulatát és ízeit, azt a savanyúságárusoknál találjuk meg. Szinte mindegyik termelőnek megvan a maga titkos, egyéni receptje.
A köret akaratlanul is csak mellékszerepet játszik ételeinkben, hiszen leginkább a drága hús kiegészítésére, helyettesítésére használják – de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a köret nem lehet izgalmas. Adunk néhány tippet, hiszen egy igazán finom fogás titka a részletekben rejlik, és ezt a köretek esetében sem illik elfelejteni.
A híres-hírhedt gasztromogul, Gordon Ramsay nem bír magával. Nem elég neki a tulajdonában lévő éttermek hada, a tekintélyes mennyiségű, 16 Michelin-csillag, a megszámlálhatatlan főzőműsor és gasztro-reality show, csak úgy ontja magából az újabb és újabb szakácskönyveket is, aminek valljuk be, mi szívből örülünk, hiszen receptgyűjteményei eddig is izgalmas daraboknak bizonyultak.
Sokan vannak, akik úgy szeretik a mézet, mint Micimackó. Vagyis, kenyér semmi szín alatt nem kell hozzá. De ettől még a konyhában is csurgathatjuk sütéskor-főzéskor.
A krumpliból, lisztből, tejfölből készült, „ronda, de finom” típusú harapnivaló egyre népszerűbb. Megint valami, amit újra felfedeztünk.
Filléres termékről van szó, ami minden fűszerpolcon ott van: a szegfűszegről. Manapság nem is gondolnánk, hogy egykor monopóliumát a hollandok oly féltve őrizték, mint a kínaiak a selyemgubóét.
Tekintettel az időjárásra, úgy gondoljuk, a csokoládé fogyasztás tökéletesen igazolt. Akár főzhetünk is vele, hogy a most következő hét az édes örömök jegyében teljen. Mutatunk három remek receptet.
Először is tisztázzuk, hogy az égetett tészta nem azonos azzal a holmival, amit szénné égettünk a sütőben. Viszont tűzbe hozhatjuk vele a sütemény fanokat.
A Coca-Cola cég tagadja, hogy napvilágra került volna az üdítő hozzávalóinak titkos listája.
Egy 1979-es forrásra hivatkozik a lakat alatt őrzött Coca-Cola-recept állítólagos leleplezője. Egy amerikai weboldalon hozták nyilvánosságra a hozzávalók eddig ismeretlen arányait.