Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#szöllősi réka

HVG Zhvg

zCast: Zöldre mosás az ebédlőasztalon – hogyan ismerjük fel, ha szó szerint meg akarnak etetni a fenntarthatósággal?

A greenwashingról biztos, hogy hallott, de belegondolt abba, hol találkozhat vele a leggyakrabban? A sarki kisboltok vagy szupermarketek polcain. Hogyan ismerhetjük fel, mit tehetünk fogyasztóként, és mit kellene tenniük a cégeknek, hogy hitelesen állíthassák, valóban a lehető leginkább fenntartható forrásból és módon kerül asztalunkra a mindennapi betevő? A zCast idei ötödik adásában rendet vágunk a zöld logók, plecsnik és a tojásdobozok boldog tyúkocskái között.

Gonda Gréta Zhvg

Szabadtéri vágóhídon tomboló barbároknak nevezik őket, pedig csak egy évszázados hagyományt követnek

Januárban ismét tízezreket indított el a vegánná válás útján a Veganuár. A bálna íze című dokumentumfilm is társadalmi vitát indít arról, valóban szükségünk van-e rá, hogy annyi húst együnk. Mennyire van létjogosultsága a 21. században az egykor a túlélést, és a közösség egész évnyi élelmét biztosító öldöklésnek és miben különbözik a bálnavadászat egy vágóhídtól? És vajon, ha tudnánk, hogyan kerül az étel a boltok polcaira, könnyebb lenne változtatni a szokásainkon? A film rendezőjével és szakértőkkel beszélgettünk.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Pénz beszél a drágulásról: Véget érhet az a korszak, amikor az élelmiszer bőségben áll rendelkezésre

Évtizedek óta nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, és az elmúlt hónapokban egy másik, rég látott jelenséggel is találkozhattunk: az élelmiszerhiánnyal. Pillanatnyi zavarról van szó, vagy bealkonyult a fogyasztói társadalomnak? A hvg.hu gazdasági podcastjében Szöllösi Rékával és Fórián Zoltánnal beszélgettünk.

Dobos Emese Zhvg

Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb

A koronavírus-járvány alatt annál jobban csökkenthetjük a fertőzés veszélyét, minél kevesebbszer megyünk bevásárolni és az előre csomagolt termékek is biztonságosabbak. A hazai köztudatban még tartja magát, hogy tartózkodunk a konzervektől és a fagyasztott élelmiszerektől, mert azt hisszük, jóval kisebb a tápértékük. Sokan, még a tudatosan táplálkozók közül sem tudják, hogy számos zöldség esetében sokkal jobban járunk a főttel és a fagyasztottal, mintha „frissen”, nyersen fogyasztanánk.

Tonnaszámra rohad a rászorulóknak szánt étel, mert Trumpék megszüntették a segélyprogramokat

Tonnaszámra rohad a rászorulóknak szánt étel, mert Trumpék megszüntették a segélyprogramokat

Moszkvából Budapestre menekült öt éve egy leszbikus pár, de itt is fogy körülöttük a levegő

Moszkvából Budapestre menekült öt éve egy leszbikus pár, de itt is fogy körülöttük a levegő

A világ egyik legokosabb autópálya szakasza lesz az M1-M7 budaörsi bevezetője

A világ egyik legokosabb autópálya szakasza lesz az M1-M7 budaörsi bevezetője

Új sportdíjakat hozna létre a kormány

Új sportdíjakat hozna létre a kormány

Így csökkenthetjük a légszennyezés mértékét mindenhol közel nullára

Így csökkenthetjük a légszennyezés mértékét mindenhol közel nullára

Kiss László első útja a polgármesteri hivatalba vezetett a szabadon engedése után

Kiss László első útja a polgármesteri hivatalba vezetett a szabadon engedése után

25 év börtönre ítélték Salman Rushdie merénylőjét

25 év börtönre ítélték Salman Rushdie merénylőjét

Galamblelkű emberből véresszájú képviselő – kicsoda Halász János, az „átláthatósági” törvény állítólagos szellemi atyja?

Galamblelkű emberből véresszájú képviselő – kicsoda Halász János, az „átláthatósági” törvény állítólagos szellemi atyja?

Minden és mindenki székely, barcasági vagy legalább erdélyi: terjeszkedik a Székely Csürke

Minden és mindenki székely, barcasági vagy legalább erdélyi: terjeszkedik a Székely Csürke

A címlapról ajánljuk