hvg.hu Élet+Stílus

Toronyházat építő óriásdarut is ledöntött a tájfun Hongkongban - videó

Kína déli részét vasárnap érte el a Mangkhut tájfun. 2 és fél millió embert telepítettek ki, Hongkongban több mint 200 ember sérültet láttak el a kórházakban, rengeteg fa kidőlt, ablakok törtek be, és számos épületet elöntött a víz. A szélvihar erejét jól szemlélti az alábbi videó, amelyet a szomszédos házból készített egy bizonyos Tai Kok Tsui, aki ezek szerint a figyelmeztetések ellenére sem hagyta el otthonát.

hvg.hu Világ

Fülöp-szigetek - több mint száz emberéletet követelt a tájfun?

A százat is meghaladhatja a halálos áldozatok száma a Manghut tájfun miatt a Fülöp-szigeteken - jelentette be Itogon város polgármestere vasárnap egy helyi rádióműsorban. Közben megjelentek az első videók a tájfun hongkongi és makaói megérkezéséről.

Németh András Világ

Elérte az amerikai partokat a pusztító Florence

Elérte az USA keleti partját a Florence nevű hurrikán, amely ugyan valamelyes lecsendesedett, viszont rekordmennyiségű esőt hoz Észak- és Dél-Karolina állam területére. Már vannak olyan térségek, ahol néhány óra alatt harminc centiméternyi eső esett. Már százezer otthonban nincs áram, s gyilkos villámáradások alakulhatnak ki. Közben a Távol-Keleten egy újabb szupertájfun gyűjt erőt, amelyben közel 300 kilométeres sebességű széllökések is lehetnek. Megérkeztek az első videók is.

hvg.hu/MTI Világ

Gigantikus tájfun érte el Japánt – videók

Heves eső és erőteljes széllökések kíséretében érte el az ország nyugati partjait helyi idő szerint kedden délután az utóbbi 25 év legerősebb tájfunja. A széllökések sebessége eléri az óránkénti 215 kilométert.

hvg.hu Nagyítás

Malacmentés és gitározó politikus a hét képein

Nemzeti ünnep, tájfun a Fülöp-szigeteken, súlyos buszbaleset Franciaországban, újabb terrortámadás Izraelben, liberális győzelem Kanadában, merénylet Svédországban, menekültek a senkiföldjén és gitározó amerikai külügyminiszter a hét képein. Nézzék meg Nagyítás-fotógalériánkat

MTI Világ

Átsüvített Tajvanon és Kínába ért a Tücsuan tájfun

A Kína déli részén fekvő Fucsien tartomány hatóságai száz légi járatot töröltek és felfüggesztették a vonatközlekedést. Elrendelték egyúttal, hogy térjen vissza a kikötőbe mintegy 30 ezer halászhajó, fedélzetén 160 ezer emberrel. Több körzetben bezárták a turistalátványosságokat.

MTI Világ

Tájfun bénította meg Tajvant

A Tajvanon pusztító tájfun fölcsuszamlásokat okozott, akadozik az áram- és vízszolgáltatás is. A szél sebessége helyenként meghaladta az óránkénti 200 kilométert, a tengeren hat méter magas hullámokat korbácsolt.

MTI Világ

Már Japánban pusztít a Goni tájfun

Özönvízszerű esőzéssel és több mint 180 kilométer/órás sebességű széllökésekkel csapott le kedden a Goni tájfun Japánra. Az ítéletidő miatt több mint húszan megsérültek. A hatóságok csaknem 280 ezer embernek azt tanácsolták, hogy menjenek átmenetileg biztonságosabb helyre.

MTI Világ

Gyilkos tájfun pusztít Kínában

Legalább 14 halottja van már a Soudelor tájfunnak Kelet-Kínában, további négy embert a legsúlyosabban érintett Vencsou városban még nem találnak - jelentette a helyi média hétfőn.

MTI Világ

Tájfun csapott le Tajvanra kora reggel

Tajpejben, a sziget fővárosában több buszjáratot leállítottak, és a metró sem közlekedik egyes szakaszokon. Négy ember meghalt, egy pedig eltűnt, sokan megsérültek.

MTI Világ

Nagyon durva tájfun közelíthet Tajvanhoz

Ezrek menekültek el az elmúlt két év legerősebbnek vélt tájfunja, a Soudelor elől Tajvan szigetén, ahol egy 8 éves kislány meghalt, miután a hullámok elsodorták. Egy másik gyermeket ugyancsak a tenger nyelte el, őt egyelőre nem találják – közölte a helyi média pénteken.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk