Uborkák okozhattak 25 államon végigsöprő szalmonella-járványt
Legalább 162 megbetegedést okozott az Egyesült Államokban a szalmonellás uborka, a legtöbbet New Yorkban.
Legalább 162 megbetegedést okozott az Egyesült Államokban a szalmonellás uborka, a legtöbbet New Yorkban.
Savanyúsörök fagyis ízesítéssel, sörfőzdék, amelyek azon versengenek, kinek savasabb a gyümölcsös söre, és uborka minden mennyiségben. Igen, még mindig sörről beszélünk. Tele vannak a boltok frissítőnek szánt, különleges kézműves sörökkel. Megkóstoltuk őket.
A kedvezőtlen időjárás veszélyezteti az észak-afrikai és dél-európai importot.
Ismét betekintést nyerhetünk a kormányfő étkezési szokásaiba.
A miniszterelnök büszkén be is vitte a Karmelitába a befőttesüveget.
A kutatókat is meglepte, mennyi uborkát, paradicsomot és karalábét sikerült termeszteni a Német Űrközpont (DLR) sarkvidéki "birtokán" tavaly. Az eperrel és a paprikával viszont nem bírtak a kutatók.
Ez a feladvány most talán még a szokásosnál is több szemmeresztést igényel.
Nagyon megijednek a macskák, ha uborkát látnak. A netre felkerül videókat látva világszerte rengetegen végzik el a kísérletet, ami úgy tűnik, mindig ugyanazt az eredményt mutatja. A jelenségre van tudományos magyarázat.
A düh időnként komoly kreativitáshoz vezet. Jelenlegi eredményünk egy nem is annyira enyhe felindulásból született savanyúság. A szendvicsuborka mutatós, könnyen elkészíthető, és persze ízletes is, különben minek spájzolnánk. Ráadásul sokkal kevesebből előállítható, mint amennyit gourmet boltok polcairól levéve fizetnünk kellene érte.
A sok forró nyári nap után hiába esik a hőmérő higanyszála akár tíz fokot is, az még nekünk nem elég. Nemcsak a nehezebb fogásokat nem kívánjuk, de ha csak lehet, kímélni szeretnénk magunkat attól is, hogy órákat álljunk a meleg tűzhely mellett. A hideg levesek igazi megoldást és felfrissülést kínálnak, pillanatok alatt elkészülnek, és a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből igazi ízorgiában tobzódhatunk.
Amíg mi nyáron igazából a kovászos uborkára harapunk rá, addig másutt ennek a sós változatát imádják, vagy éppen fokhagymát savanyítanak. Hogy hol? Elöljáróban csak annyit, hogy rengeteg vodkát lehet rá inni.
A németországi uborkafeldolgozók még mindig félnek a coli baktériumfertőzéstől, noha kiderült, hogy az uborkának nem volt köze a megbetegedésekhez - közölte az MR-1 Kossuth Rádió, amely szerint Németországból idén még egyáltalán nem rendeltek magyar uborkát.