hvg.hu Itthon

Újra jár jövő héttől az esztergomi vonat, de még a régi tempóban

Augusztus 20-tól újra lehet vonattal utazni Budapestről Esztergomba. A felújított pályán már tesztelik, az Indóház.hu szerint egy Desiro motorvonat ingázik Pilisvörösvár és Aquincum Felső között. A munkának azonban még nincs vége: sok-sok kiegészítő feladat mellett hátra van még a vonal villamosítása. Ha meglesz a felsővezeték, utána gyorsulhatnak fel jelentősen a szerelvények.

MTI Gazdaság

Elmondta az NFM, hol lehet a következő vasútfelújítás

Az új, 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak forrásaiból finanszírozott vasútfejlesztések 2016 első felében indulhatnak meg legkorábban, a dél-balatoni vasútvonal vagy a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz felújításával – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

MTI Itthon

Nagy sebességre kapcsolhatnának a vonatok Biatorbágy és Tata között is

Ütemesen halad a Biatorbágy-Tata vasútvonal európai szintű korszerűsítésének tervezése, a következő uniós ciklusban az elsők között valósítanák meg ezt a beruházást – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken Tatabányán. Völner Pál szerint ezen a vonalon 160-140 kilométeres sebességű forgalmat lehetővé tevő pályát alakítanak ki, a lehető legkevesebbre csökkentik a szintbeli kereszteződések számát, felújítják az állomásokat, parkolókat, kerékpártárolókat építenek.

MTI Világ

Szijjártó Szerbiában: új átkelők nyílnak, vasútvonalat újíthatnak fel

Újabb határátkelők megnyitásáról és a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról tárgyalt pénteken Belgrádban Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Három új átkelő nyílhat a szerb-magyar határon, a magyar és a szerb főváros között pedig kétvágányú, villamosított vasútvonalat terveznek.


A címlapról ajánljuk