#vendéglátás







Jobb szezont zártak a balatonparti vendéglátósok
 

Jobb szezont zártak a balatonparti vendéglátósok

A főszezon kedvező időjárásának és a minden korábbi nyárnál több és színvonalasabb programoknak köszönhetően átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedésről számoltak be a Dél-Balatonnál partközeli vendéglátással foglalkozó mikro- és kisvállalkozások.

MTI MTI

Nem szorította ki a borravalót a felszolgálási díj
 

Nem szorította ki a borravalót a felszolgálási díj

A felszolgálási díj nem tudta kiszorítani a borravalót a vendéglátásban az elmúlt években, alkalmazása tekintetében még mindig megosztottak a vendéglátóhelyek, és noha pontosan nem tudni, hány helyen vezették be ezt a költségelemet, a szakmai érdekképviseletek szerint kedvezőek a tapasztalatok ott, ahol alkalmazzák.

MTI MTI

Itt az újabb Starbucks
 

Itt az újabb Starbucks

Az idei nyáron második új kávézóját nyitotta meg a vállalat, ezzel kilencre bővül a magyarországi Starbucks-egységek száma. Az új üzlet az Árkád 2-ben indult 161 négyzetméteren.

hvg.hu hvg.hu








Nettó kétszázezret is fizetnek a Balatonnál
 

Nettó kétszázezret is fizetnek a Balatonnál

A nyári szezonban a Balaton partján több ezer fiatal keres és talál magának állást. Legtöbbjük a vendéglátásban helyezkedik el, de sok pénztárost, hoszteszt is keresnek, sőt kertészekre is van igény. A munka sokszor kemény, de aki jól beszél egy idegen nyelvet, akár nettó 200 ezer forintot is kereshet havonta – olvasható a Metropolban.

hvg.hu hvg.hu

Kivégezte a válság a borravalót
 

Kivégezte a válság a borravalót

Üresen tátongó, bezáró éttermek, visszaeső forgalmú fodrászatok, csakis kártyával fizető, borravalót nem adó taxiutasok jellemzik ma Magyarországot. A borravaló csökkenő összege komoly gondokat okoz a szolgáltatóiparban, többen arra készülnek, hogy a borravaló elmaradása miatt árat emeljenek, ezzel azonban további vásárlókat veszíthetnek. Mások már csak a túlélésre játszanak.

hvg.hu hvg.hu

Poharas levessel a streetfood-hullám tetején
 

Poharas levessel a streetfood-hullám tetején

Főnököt nem akartak, de a vendéglátásban látták a jövőt, pénzük sem nagyon volt, ellenben komoly tapasztalatokat szereztek már diákkorukban – két frissen végzett főiskolásnak sikerült meglovagolnia a streetfood-hullámot, és a helyeik, a Leves., a Pasta. és a legújabb, a Desszert. mára a város legmenőbb helyeivé lettek.

Szaszkó Mariann Szaszkó Mariann

Kigyulladt egy budapesti vendéglő
 

Kigyulladt egy budapesti vendéglő

Tűz volt egy budapesti vendéglő konyhájában vasárnap délután, a vendégek és a személyzet kimenekült a füsttel telítődött helyiségből, senki nem sérült meg.

MTI MTI