Életveszélyesen meghekkelte az összes Disney-étterem menüjét egy kirúgott alkalmazott
Többek között az allergénekkel kapcsolatos információkat is átírta.
Többek között az allergénekkel kapcsolatos információkat is átírta.
A Covid-járvány előtti találmány, de a pandémia idején vált igazán népszerűvé a QR-kóddal elérhető digitális étlap. De egyre többen követelik vissza a hagyományos menüt.
Miután a hús- és tejipar felelős a mezőgazdasági üvegházhatásúgáz-kibocsátás 15-20 százalékáért, evidenciának tűnik, hogy nem csupán az egészségre, hanem a környezetre is jó hatással lehet a növényi alapú táplálkozás. De hogyan vehetők rá a húsimádók, hogy változtassanak preferenciájukon?
A Laki Eszter vezetésével működő grafikai műhely, a Studio Nur idén elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számontartott Red Dot elismerést Brands & Communication kategóriában a Costes étteremnek tervezett speciális étlappal.
Késhegyig menő vitát folytat erről a brit kormány – számol be a Daily Telegraph. A lap szerint az egészségügyi minisztérium kitart amellett a terve mellett, hogy az étlapon minden étel mellett szerepeljen ott az is, hogy hány kalóriát jelent annak elfogyasztása.
Magyarországon még gyerekcipőben jár a gasztrofizika és a menu engineering, Amerikában viszont már évtizedek óta külön szakmának számítanak. Az „étlapmérnökök” úgy tervezik meg a vendégek kezébe kerülő menüt, hogy azzal tartalmas üzeneteket közvetítsenek, illetve befolyásoljanak az ételválasztásban, és persze fokozottabb költésre, valamint visszatérésre bátorítsanak.
Valószínű, hogy nem sokat látnak a vendégek a vendéglői forgalmi adó csökkentéséből. Az evőhelyek döntő többsége örül a talált pénznek, köszöni azt, de az árlapot nem írja át.
A hivatal munkatársai 1701 közétkeztetésben részt vevő közkonyhát vizsgáltak meg szúrópróbaszerűen ebben a tanévben. Frissen kiadott, tanév végi értékelésükből kiderült, hogy a jó higiéniai útmutatót a konyhák csaknem 60 százalékában nem ismerik.
A gasztronómia változásainak egyik mutatója az étlapok története. Régi menük, bezárt, újranyitott és évtizedek óta folyamatosan működő éttermek után kutakodtunk. Mennyi volt a Szondyban egy darab kenyér a Rákosi-korban? Mikor nyíltak az első fast food helyek? Mi volt a verekedésekről is hírhedt Ádám Söröző városszerte ismert specialitása?
Budapest egyik legnagyobb múltú étterme, a Mátyás Pince az idén 110 éves. Az évforduló tiszteletére receptversenyt hirdetnek.
A leggyakrabban összefogdosott tárgyak mezőnyében előkelő helyet foglal el az étlap. Ez nagy baj a mai koronavírusos időkben, de több cég máris jelentkezett a megoldással.
Péntek délutántól szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a magyar termelők mintegy 50.000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből.
A világ legjobb étterme jelenleg Spanyolországban van.
Vannak az életben biztos dolgok. A juhtúrós sztrapacska és a hatalmas adagok nem változnak a Krisztina körúton, ahol húsz éve áll a Horváth Étterem. Legnevesebb törzsvendége a legendás focista volt, a mi Öcsink, és a spanyolok Panchoja, akiért valószínűleg a napokban nemcsak a fele, de az egész királyságukat odaadták volna…
Mondják, az ember legjobb barátja a kutya. Akkor hogy veszi ki magát, ha mi nyakaljuk a sört, ő meg csak vizet lefetyel?
Nyilvános helyeken rengeteg olyan tárgyat használunk, amelyek sokszor a baktériumok gyűjtőhelyének számítanak. Ezúttal az éttermekben megtalálható kritikus pontokat vizsgáljuk.