szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tennessee államban élő Keaton vallomása még Trump fiának szívét is meglágyította. A fiú videóját milliók látták már.

Csúfolják az orra miatt, csúnyának nevezték, tejjel öntötték le, kenyérrel dobálták meg, sonkát dugtak a ruhájába. És senki sem akar vele barátkozni – ezt mondta el könnyek között egy kisfiú egy amatőr videóban, amit az anyukája készített. A kisfiú bátorságát világszerte csodálják, színészek, énekesek is melléálltak.

A Tennessee államban élő Keaton egyike azon diákoknak, akit kikezdtek a társai az iskolában. Nemcsak a mindennapos szekálást kell elszenvednie, hanem azt is, hogy kirekesztették. Sokszor, sok helyen, sokféleképpen került már terítékre az iskolai „bullying”, az Egyesült Államokban talán jobban oda is figyelnek az ilyen esetekre más, kevésbé fejlett oktatási rendszerrel rendelkező országokhoz képest, Keaton kiállása azonban újra felhívta a figyelmet a problémára.

Édesanyja a Facebookon azt írta: a videót azután készítették, hogy Keaton félt elmenni ebédelni a többiekkel. A fia nem tökéletes, akárcsak a többi a gyermek, de az iskolában jól teljesít, kéri ezért a szülőket, hogy beszéljenek gyermekeikkel arról, nem szép másokat szekálni – tette hozzá.

A videót pénteken posztolták a Facebookon, ott több mint 20 millióan látták, de máshol is terjed a közösségi médiában. És most már biztos, hogy Keaton nincs egyedül. Meg az is, hogy nagyon sokan mellette állnak. Chris Evans, Mark Ruffalo és Hailee Steinfeld például elhívta filmpremierekre.

Katy Perry, Andie MacDowell is üzent neki, hogy vele vannak. Kelsea Ballerini énekes azt ígérte, hogy elkíséri az ebédlőbe, és ő majd helyre teszi a csúfolódókat.

Donald Trump amerikai elnök fia is azt írta Twitteren, hogy ez a fiú elképesztően bátor, és a videója szíven ütötte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől