szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikusnőket a világ végét jelző négy lovashoz hasonlítják.

Július közepén mi is megírtuk, hogy nagy felháborodást keltett, mikor Donald Trump Twitter-posztjaiban gyakorlatilag kiutasított az országból négy színes bőrű republikánus képviselőt: a New York-i Alexandria Ocasio-Cortezt, a minnesotai Ilhan Omart, a massachusettsi Ayanna Pressleyt és a michigani Rashida Tlaibot.

Olyan nőkről van szó, akik közül hárman az Egyesült Államokban születtek, egy pedig tízévesen, menekültként érkezett az országba. Az amerikai elnök ugyanakkor arról posztolt, hogy a Kongresszusban ülő színes bőrű demokrata képviselőnők “eredetileg olyan államokból származnak, amelyek kormánya teljesen és totálisan katasztrófa”. Majd azt javasolta a képviselőnőknek, hogy “menjenek vissza”.

Az amerikai képviselőház ezt követően az elnök tweetjeit rasszistának minősítette.

Most egy Trump-rajongó észak-karolinai fegyverkereskedés a négy képviselőnő képével kampányol az elnök újraválasztásáért, írja a Vice.

Murphy aprócska városában a Cherokee Guns óriásplakátján a négy képviselőt az apokalipszis négy lovasához hasonlítják, jelezve, hogy a képviselőnők működése a világ végét jelzi.

A reklám persze azonnal parázs vitákat szított, egyes felhasználók felháborodottak követelik az eltávolítását, és egyáltalán nem találják viccesnek, mások a boltot támogatják a “liberális siránkozás” ellenében.

A reklám eljutott az amerikai fegyvertartás ellen küzdő Coalition to Stop Gun Violence csoporthoz is, akik szerint ez az óriásplakát felér egy fenyegetéssel, amelyre az elnök bátorít.

(Vice)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Jelentősen csökkent a Tesla Model 3 európai ára

Zsámbéki Gábor: Lerombolása barbárság, és így marad meg az emlékezetben – Búcsú az Ódrytól

Zsámbéki Gábor: Lerombolása barbárság, és így marad meg az emlékezetben – Búcsú az Ódrytól