szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oltási kedvet sokféleképpen meg lehet hozni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Momentum százezer forintos jutalma is vitát kavaró ötlet volt, de az amerikai kannabisz-akitivistáknak is van egy tervük, hogyan ösztönözzék az embereket arra, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni oltást. A DC Marijuana Justice nevű csoport ugyanis azt tervezi, hogy egy adag ingyen marihuánát ad azoknak, akik beoltatják magukat.

Ezzel nemcsak az oltást népszerűsítik, hanem a drogpolitika reformjának a szükségességére is fel akarják hívni a figyelmet. A szervezet egyik alapítója pedig az összefüggéseket is megvilágította, amikor azt mondta: ha valaki hisz a tudományban, amely az orvosi kannabisz hasznát alátámasztja, akkor hinnie kell azokban a tudományos bizonyítékokban is, amelyek az oltás hatékonyságát támasztják alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Több tucat házban tett kárt az Angliában felrobbantott egytonnás német bomba

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán

Két világpremier is hallható Szabó Ildikó "Heritage" című albumán