szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármennyit ehetnek, csak az étkezés végén üres legyen a tányér. Ez a mottója a menzának Sándorfalván.

A helyi általános iskolában már több egy éve van svédasztalos menza. A gyerekek többféle étel közül választhatnak, és maguknak szednek. Azóta jóval kevesebb az élelmiszerhulladék, és a gyerekek olyan ételeket is kipróbálnak, amiket előtte nem kóstoltak: az új kedvenc a resztelt máj, a harcsapaprikás és a gombapörkölt lett. A Deutsche Welle riportja.

Svédasztalos menza Sándorfalván az iskolás gyerekeknek | Visszaesett a kidobott étel mennyisége

Bármennyit ehetnek, csak az étkezés végén üres legyen a tányér. Ez a mottója a menzának Sándorfalván. A helyi általános iskolában már több egy éve van svédasztalos menza. A gyerekek többféle étel közül választhatnak, és maguknak szednek. Azóta jóval kevesebb az élelmiszerhulladék, és a gyerekek olyan ételeket is kipróbálnak, amiket előtte nem kóstoltak: az új kedvenc a resztelt máj, a harcsapaprikás és a gombapörkölt lett.

Arról, hogy mennyire meghatározó az iskolai menzaélmény, ebben a cikkünkben írtunk.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!