szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elvártnál lényegesen magasabb hozammal zárta egyik korai technológiai befektetését az OTP-Day One Magvető Tőkealap. A Cashline Csoport vásárolta fel a tőkealap részesedését a sport-statisztikai játékok fejlesztésével foglalkozó Statzup Kft.-ben. Az online közösségi játékok fejlesztésével foglalkozó hazai startup az utóbbi évben intenzív terjeszkedést folytatott az észak- és dél-amerikai piacon.

Napjainkban a professzionális futball már elképzelhetetlen valós időben mért és elemzett teljesítményadatok nélkül. Számos nemzetközi statisztikai cég méri intelligens videóelemző programok segítségével a legfontosabb statisztikákat a játékosokról és csapatokról, legyen szó a passzok számáról és sebességéről, a labda által megtett út hosszáról, vagy a játékosok közti labdaváltások pontosságáról. Az amerikai mintát követve, ahol a kosárlabda vagy a baseball hagyományosan statisztikaorientált és jól mérhető sportágak, a futballban is egyre nagyobb igény van mind a csapatok, mind a szurkolók részéről a részletes analízisekre.

Ezt a trendet meglovagolva, futballra specializáltan fejleszt a Statzup Kft. valós méréseken alapuló webes, iOS mobil- és Facebook-játékokat. A folyamatosan zajló fordulókban a játékosok akár naponta bizonyíthatják, hogy jobb virtuális álomcsapatot állítanának-e össze a részt vevő ligákban versenyző csapatok kapitányainál. A társaság által működtetett európai futballra fókuszáló fantasy és daily fantasy játékok felhasználószáma mára elérte az 1,4 millió főt.

Az OTP-Day One Magvető Tőkealap 2014 márciusában nem csak 60 millió forintot fektetett az akkor még induló vállalkozásba, hanem stratégiájához híven a kezdetektől aktívan támogatta a társaságot és annak menedzsmentjét. A tőkealap-kezelő a nemzetközi terjeszkedésben nyújtott segítségen felül sportiparági kapcsolatokkal segítette a csapatot, valamint aktív szerepet vállalt a cégépítésben és a csapat előtt álló akadályok kezelésében.

A Statzupba 2015 augusztusában újabb befektető, a Forte Kockázati Tőkealap is beszállt 180 millió forinttal, aminek köszönhetően 2016 első negyedévétől a cég aktívan jelen van az észak-amerikai piacon daily fantasy termékeivel.

"A Magvető Alapunk elsősorban a korai fázisú vállalkozások támogatására specializálódott, így a kiszállásunk a vállalat növekedésének természetes velejárója. A minket kivásárló Cashline Csoport tovább növeli a Statzup esélyeit, hogy a globális fantasy iparág élvonalába kerülhessen. Részesedésünk értékesítésével is szeretnénk hozzájárulni a Statzup terveinek sikeres megvalósításához." – tette hozzá Kákosy Csaba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Két praktikus európai Fordot is kinyírtak a divatterepjárók

Két praktikus európai Fordot is kinyírtak a divatterepjárók

Megtaláltuk Petőfi ősbűnét - ezért került a kultúrharc célkeresztjébe

Megtaláltuk Petőfi ősbűnét - ezért került a kultúrharc célkeresztjébe

Kétmilliárd forintos óvadékért kiengedték a Huawei letartóztatott vezetőjét

Kétmilliárd forintos óvadékért kiengedték a Huawei letartóztatott vezetőjét

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Tizenöt millió dolláros óvadékot ajánlottak a Huawei pénzügyi igazgatójának ügyvédei

Tizenöt millió dolláros óvadékot ajánlottak a Huawei pénzügyi igazgatójának ügyvédei

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?

A nap kérdése: Mennyit autózhatnánk a leghosszabb repülőjárat üzemanyagából?