szerző:
hvg.hu

Sok részletszabályra oda kell figyelniük azoknak a nőknek, akik 40 év munkaviszony után nyugdíjat szeretnének, egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy jár nekik a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége.

Még mindig sok nőnek okoz kellemetlen meglepetést, hogy hiába van meg a 40 év munkaviszonya, nem mehet nyugdíjba. Az ugyanis, hogy 40 évet dolgozzon az ember, önmagában nem elég: ebből legalább a biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági időnek el kell érnie a 32 évet – kivételek persze ez alól is vannak.

Emiatt például egy olyan nő, akinek negyven éven át folyamatosan volt munkaviszonya, és nyolc éven át kapott gyermekgondozási díjat vagy segélyt, nyugdíjba vonulhat, akinek viszont kilenc évig járt ez a díj, annak még várnia kell. Arról, hogy milyen más részletekre kell még odafigyelni, az Adózóna összeállításában olvashatnak többet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!