szerző:
Csurja Zsolt
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cégek már nemcsak jó fizetéssel, hanem számtalan extra szolgáltatással igyekeznek magukhoz csábítani a megfelelő munkaerőt. A jelentkezők pedig a hazai munkaerőhiány miatt válogathatnak a jobbnál jobb ajánlatok közül.

A munkaerőhiány az egyik legsúlyosabban az építőipart érinti, ezért több kiállítót is megkérdeztünk a Budapest Sportarénában most zajló HVG Állásbörzén arról, hogyan keresik, és mekkora sikerrel találják meg a leendő kollégákat.

Hajdú Melinda, a Strabag HR operatív vezetője elmondta, hogy cégüket is érinti az építőiparban tapasztalható súlyos munkaerőhiány. Emiatt országos programot hirdettek: az összes lehetséges felületen toboroznak.

„Kimegyünk a területre és megszólítjuk a leendő munkavállalókat, csoportos állásinterjúkat szervezünk, és a hirdetéseink megjelennek a közösségi média felületeken, a nyomtatott sajtóban és online is. Az előző HVG Állásbörzén 116-an jelentkeztek hozzánk, a pályázók 8 százalékát fel is vettük a céghez. Idén ennél nagyobb számokban bízunk.”

Hajdú Melinda
©

A dolgozóik megtartásáért pedig a munkakörülményekre helyeznek nagyobb hangsúlyt.

„Figyelünk az emberek igényeire. Az építkezéseken zuhanyzót, légkondicionált étkezőhelyiséget és öltözőt, naptejet, izotóniás italt és hűsítő kendőt biztosítunk a munkásoknak” – folytatja.

200 felett kezdenének a jelentkezők

Kerezsi Attila, a Budapesti Műszaki Egyetem közlekedésmérnök szakán végez, és főleg olyan állások érdeklik, ahol értékelik a vasút és az informatika iránti érdeklődését. A 22 éves mérnök álma, hogy olyan munkája legyen, ahol ez a két terület találkozik. A külföldi munkavállalást sem zárja ki, de leginkább Magyarországon képzeli el a jövőjét. Ha pedig felveszik, szeretné, ha a fizetése havonta legalább 200 ezer forint lenne.

„Két-három céget néztem ki magamnak, és olyan gyakornoki munkát keresek, ahonnan majd fel is vesznek állandóra. Persze a helyszíntől és a fizetéstől is függ, hogy hova megyek. Ha már állományba vettek, legalább 200 ezer forint nettót szeretnék keresni. Fontos, hogy a munkahely közel legyen a lakásomhoz, jó legyen a hangulat és a szakmai fejlődést is biztosítsák” – mondja a budapesti Nagy Dániel, aki hamarosan végez az Óbudai Egyetem biztonságtechnikai mérnök szakán.

Nagy Dániel
©

Mercedes-bölcsőde, orvosi ellátás, kedvezményes autólízing

Az egyetemekkel való együttműködés nem idegen a cégektől. A kecskeméti Mercedes-gyár például duális képzést támogat a Neumann János Egyetemen, ezzel erősíti a hallgatók és a vállalat közötti elköteleződést. Ezen kívül a HVG Állásbörzéken, a fejvadász cégeken keresztül, a közösségi média platformokon és egy dolgozói ajánlói programban is keresik az új munkatársakat.

©

„A jelentkezőknek komplex csomaggal készülünk, ami sokkal bővebb, mint egy egyszerű fizetési ajánlat. Saját bölcsődénk, óvodánk és iskolánk van, és ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk a dolgozóinknak. Étkezési hozzájárulás és orvosi szolgálat is jár a munkatársaknak. Sőt, kedvezményes autólízinget is lehet kérni a saját márkánkra” – mondja Ludvig Orsolya, a Mercedes-Benz kommunikációs és vállalati kapcsolatainak igazgatója.

Kecskeméten jelenleg 4000 munkatárs dolgozik a Mercedes-gyárban, ebből 3200-an a termelésen, 800-an vannak az adminisztráción, a mérnöki és felső vezetői pozíciókban. A HVG Állásbörzén több mint 20 főt szeretnének felvenni, valamint a gyakornoki helyekre is keresnek munkatársakat.

A HVG Állásbörzére még csütörtökön is érdemes ellátogatni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csurja Zsolt Én és a Cégem

Vannak, akik vállalhatatlan digitális nyomaik miatt bukják az álommunkát

Vajon mit néz meg a leendő munkaadó, miután megkapta az álláskereső önéletrajzát? Természetesen az internet közösségi oldalain hagyott nyilvános bejegyzéseit. Ezek között pedig lehet olyan, ami kedvezőtlenül befolyásolja a jelentkező esélyeit. Ha a jelölt ezeket törli, nyugodtabban mehet el a március 7-8-i HVG Állásbörzére is.