szerző:
hvg.hu

A Google 2018-as változtatásai jelentős hatással lesznek a rangsorolási algoritmusokra, ezáltal a webshopok forgalmára és eredményére is. A magyar webáruházak fele nincs felkészülve a változásra.

Júliusban jelenik meg a 68-as verziószámú Chrome , melyben már „nem biztonságos” címke kerül azokra a honlapokra, melyek nem titkosított kapcsolaton keresztül kommunikálnak a látogatók böngészőjével. Magyarul ez annyit tesz, hogy a https:// használata kötelező lesz mindenki számára.

A keresések nagy része mobilról indul, ezért a Google az asztali és a mobil oldalak értékét is a mobileszközökön mérhető eredmények alapján fogja rangsorolni, például az oldal betöltési sebessége is szempont lesz. A Kosárérték e-kereskedelmi magazin 2864 magyar webáruházat vizsgált, melyeknek csak 52 százaléka felel meg az SSL titkosítással ellátott kommunikáció követelményeinek. Azok a kereskedők, akiket nem biztonságosnak címkéz a Google, a vásárlói bizalom megingására számíthatnak.

A Google Mobilbarát teszt eszköze szerint az elemzésben részt vevő webáruházak 84 százaléka mobil eszközökre megfelelően optimalizált, így ezen a területen van a legkevesebb lemaradásuk a magyar kereskedőknek. A PageSpeed Insights pontszámok vizsgálata során viszont a webáruházak csak 20 százaléka ért el megfelelő (zöld) minősítést, azaz legalább 80 pontos eredményt, míg a narancs tartományba, azaz 60 és 80 pont közé asztali böngészőkben az oldalak 43 százaléka, mobil böngészőkben pedig 56 százaléka került.

A fenti elemzések alapján az öt legjobban teljesítő webáruház, mely biztonságos, és megkapta a mobilbarát minősítést is, a következők:
• ipkameradiszkont.hu (desktop: 98 / mobil: 99)
• samugazda.hu (desktop: 98 / mobil: 83)
• kabeltrend.com (dekstop: 97 / mobil: 96)
• fitwebshop.hu (desktop: 96 / mobil: 99)
• hangszerbirodalom.hu (dekstop: 96 / mobil: 99)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

A nap videója: a mai divatterepjárókat megszégyeníti a régi apró Mini

A nap videója: a mai divatterepjárókat megszégyeníti a régi apró Mini

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

Játszótéren szaladgáló patkányokra panaszkodnak a IX. kerületi lakók

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál