szerző:
hvg.hu

Kisgyerekes családok esetén nem ritka, hogy az egyik gyerekre gyedet, a másik után pedig gyest folyósítanak. Az Adózóna most azt mutatta be, milyen szabályokra kell ilyenkor figyelniük a szülőknek.

Sok olyan kisgyerekes család van, ahol az egyik gyerekre már gyest folyósítanak, míg a kisebb gyerek után még gyedben részesül a szülő.

Az egyik legfontosabb szabályt sokan nem ismerik: a gyermekápolási táppénz kivételével a gyerekek után járó ellátásokat csak az egyik szülő veheti igénybe.

A másik fontos szabály, amire figyelemmel kell lenni, a kedvezményszabály. Sok szülő visszamegy dolgozni, de csak részmunkaidőben. Ha ilyenkor újabb gyereket vállalnak, akkor a kisebb gyerek után járó gyed összegét nem muszáj a részmunkaidős fizetésből kiszámolni.

További részleteket az Adózónán olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!