#üzlet








Kárpáti Zoltán, a Batz cipőmárka alapítója: Még a nyaraláson is megnézem, mi van mások lábán
 

Kárpáti Zoltán, a Batz cipőmárka alapítója: Még a nyaraláson is megnézem, mi van mások lábán

Sorsát meghatározta, hogy kiskamasz korától segített szülei cipő-nagykereskedő vállalkozásában. A munkája valódi szenvedélye is. Van termékük, amelyben nem hitt, de engedett a munkatársainak, a lábbeli végül óriási siker lett. Versenyzőkkel bokszol, de akkora pofozkodásba már nem megy bele, hogy beszakadjon a dobhártyája vagy a leszakadjon a bicepsze. Azt el sem meri mondani, hány cipője van. HVG-portré.








 

"Épp akkora feladat kitalálni, milyen lesz a jövő rostélyosa, mint kreálni egy parfümöt" – interjú Christian Le Squer sztárséffel

A három Michelin-csillagos éttermek világát egészen máshová tennénk a polcon, mint a saját konyhánk világát. Christian Le Squer, a párizsi Le Cinq séfje azonban visszaránt minket a földre: a budapesti Costes Downtownban, Molnár Márk séffel közös vacsorája előtt arról beszélgettünk, miért nem tudja kivonni magát a magas gasztronómiai kultúra sem a világban zajló folyamatok alól, hogyan hat a klímaváltozás a fine-diningra, és hogy kimehet-e a divatból a francia konyha.




A Dacia a végsőkig kitart a belső égésű motorok mellett
 

A Dacia a végsőkig kitart a belső égésű motorok mellett

Átalakulóban van a Renault-csoporthoz tartozó Dacia, ám továbbra is célja, hogy jó ár-érték arányban adja autóit – mondja Xavier Martinet, a Dacia marketingért és eladásokért felelős alelnöke. Beszél arról is, hogy miért drágulnak az autók, s hogy miért érdemes azokat akár 2034 végéig belső égésű motorokkal gyártani.

HVG HVG