Tetszett a cikk?

George Bush amerikai elnök csak félsikerként könyvelheti el a képviselőház által jóváhagyott adócsökkentést, hiszen a honatyák az eredeti 726 milliárd dolláros javaslat helyett 350 milliárdot is elégségesnek tartottak a gazdaság élénkítéséhez.

Az amerikai képviselőház pénteken 350 milliárd dolláros adócsökkentéseket hagyott jóvá. Az elfogadott összeg csupán a fele a George W. Bush elnök által szorgalmazott adómérséklésnek, de a tervezet támogatói szerint elégséges a gazdaság élénkítéséhez. A 231-200 arányban elfogadott terv szerint az osztalékok és tőkejövedelmek adóját 2008-ig 15 százalékra mérséklik és felgyorsítják a tervezett jövedelemadó csökkentéseket. Kisebb adó terheli majd a beruházásösztönző vállalkozásokat is. A szenátus már márciusban jóváhagyta a több évre szóló adócsökkentési tervet, az elnök javasolta 726 milliárd dollár helyett ugyancsak 350 milliárd dolláros összegben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!