A nemzetközi piacokon az euró újabb rekordot ért el, amikor 1,1920 dolláron kereskedtek vele. A dollár a magyarországi piacon is újabb mélypontra esett, 206,30/50 forinton is jegyezték az amerikai fizetőeszközt.

A délután jegyzett 206,60/80 forintos dollárárfolyam több mint 1 forintos gyengülés a hétfő délutáni 207,90/208,20 forintos kurzushoz képest.
A délutáni 245,75/90 forintos euró árfolyam nem tért el markánsan a hétfő délutáni 245,80/90 forintos jegyzéstől. A forintpiacon likviditáshiány tapasztalható, ezért a kamatok már nyitáskor 6,50/70 százalékra emelkedtek a hétfői 6,50/55 százalékos záráshoz képest.
A kereskedők szerint péntekig valószínűleg magasan maradnak a kamatok. A tartalékolási periódus végéhez közeledve a lejáró 179,80 milliárd forintnál 68 milliárd forinttal kevesebbet, 111,80 milliárd forintnyit kötöttek le a bankok két hétre. Alacsony volt viszont a forgalom az állampapírok másodpiacán, a hozamok a legtöbb futamidőre 1-5 bázisponttal csökkentek. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Huawei: a franciák és a németek nem aggódnak

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje