Tetszett a cikk?

Lágymányoson, az egyetemi városban épülhet fel a 2006-os úszó Európa-bajnokságnak helyet adó uszodakomplexum - jelentette be szerdán Gyurcsány Ferenc sportminiszter. A többmilliárdos beruházás megszerzésért óriási küzdelem zajlott, s néhány hete még úgy tűnt: a komplexum a Kőér utcai Spartacus-telepen épül fel.

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter szerint az Eb-nek otthont adó, az általános forgalmi adó nélkül mintegy 7,8 milliárd forintba kerülő beruházás a térség fejlesztési gócpontja lesz. A sportkomplexum a tervek szerint két, 50x25 méteres (verseny-, illetve bemelegítő) medencéből, egy 25x25 méteres, 5 méter mély műugró, egy 20x30 méteres szinkronúszó-medencéből, kiegészítő létesítményekből, valamint egy ötvenfős sportszállóból áll majd.
Magyarország 2002. december 14-én nyerte el a három és fél év múlva esedékes úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó kontinensviadal rendezési jogát a hollandiai Eindhovennel szemben. A létesítmény helyszíneként korábban Szilvásy György, a minisztérium távozóban lévő közigazgatási államtitkára a Spartacus-telepet részesítette előnyben, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) viszont a kormány által ma kijelölt telepet, azaz a lágymányosi egyetemi Sport- és Kulturális Központot javasolta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!