Tetszett a cikk?

Átmenetileg szünetelteti működését csütörtöktől a budapesti Est.Taxi Kft. - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. A döntést azzal magyarázta a cég, hogy az "alapításakor megfogalmazott üzleti elképzelések nem váltak be", nem tudtak nyereségesen üzemelni.

Az Est.Taxi jövőjére vonatkozóan több elképzelés is szóba került, így például szakmai befektetőnek történő értékesítés. A 130 autóból álló gépkocsiparkkal rendelkező társaság 2001. őszén alakult azzal a céllal, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson a budapesti taxi-piacon. Így kizárólag légkondicionált Citroen Xsara Picassokból álló autóparkkal közlekedtek, és számos extra szolgáltatást is nyújtottak. A speciális szolgáltatások, az autópark, a személyzet fenntartási költségei hosszú távon meghaladták az üzleti tervben előirányzott mértéket, ezért döntöttek a tulajdonosok úgy, hogy május 29-től szüneteltetik a cég tevékenységét. A cég tulajdonosa a Wallis Autó Holding Rt., az Est Média, valamint egy kisebb magánbefektető. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!