Tetszett a cikk?

Három forinttal emeli a gázolaj és a motorbenzin árát pénteken a Mol Rt. A társaság az árváltozást a világpiaci árak mozgásával indokolta.

A Mol közleménye leszögezi: az elmúlt napokban a nemzetközi kőolajpiacokon folytatódott a kőolaj- és kőolaj termékárak emelkedése. Ennek fő oka, hogy az Egyesült Államokban csökkentek a készletek, ami miatt fokozódott az európai térségből származó import.
Az árváltozást követően a gázolaj listaára ismét 200 forint fölé emelkedik: 202 forint lesz literenként. A 91-es oktánszámú motorbenzin literjéért 222,50 forintot, a 95-ös benzinért 225,50 forintot, a 98-asért 234,50 forintot kell fizetni. Az egyes töltőállomásokon az árak eltérhetnek a listaártól.
A Mol Rt.-vel kapcsolatos az a hír is, miszerint Molnár József, a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. vezérigazgatója, az igazgatóság tagja szakmai karrierjét a továbbiakban a Mol Rt.-nél folytatja, mint a Mol Csoport tervezés-kontrolling igazgatója. A TVK igazgatóság egyidejűleg Olvasó Árpádot nevezte ki a TVK Rt. új vezérigazgatójának. Olvasó Árpád, aki megbízatásáig a Mol Rt. vegyipari portfoliójának vezetője, 2000. augusztus 29-e óta tagja a TVK Rt. igazgatóságának. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!