Tetszett a cikk?

Miközben a KSH adatai szerint a turistáknak szállást adó cégek az első negyedévben - a múlt évihez viszonyítva - 5 százalékkal kevesebb bevételt értek el, a Balaton északi partján lévő kempingekbe eddig 2 százalékkal több vendég érkezett, mint tavaly.

A Balatontourist Rt.-nél és a Siótour Rt.-nél az előrendelés eddig 7 százalékkal haladja meg az elmúlt évit: a dánok 56, a hollandok 9 százalékkal többen foglaltak előre táborhelyet, míg a németeknél a visszaesés 2002-höz képest 12 százalékos. Székely Ferenc, a Balatontourist Rt. gazdasági igazgatója elmondta: a legutolsó, keddi összesítés 1.741 vendégről ad számot - egy éve ugyanezen a napon 1.114-en voltak. Székely szerint az idény elejétől számított összesített növekedés 2 százalék. Tavaly a Balatontourist 81.000 vendéget fogadott. A társaság árbevétele 1,6 milliárd forint volt, az idén 4-5 százalékos növekedésre számítanak.
Hasonló árbevétel-növekedést remél a déli tóparton tevékenykedő Siótour Rt., amely 2002-ben 70.000 vendéget fogadott, s 800 millió forint bevételhez jutott. A társaság vezérigazgatója szerint a pünkösdi ünnepek alatt volt olyan nap, amikor a tavalyi vendégszám négyszerese pihent a Balaton-part somogyi oldalán lévő sátortáborokban.
Ugyanakkor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentése szerint 2003 január-áprilisában a kereskedelmi szálláshelyek összesen 38 milliárd forint bevételt értek el, ami folyó áron 1 százalékkal kisebb az előző év első harmadában befolyt összegnél. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

Marabu Féknyúz: Gyorsan érnek a mai gyerekek

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Mészáros érdekeltségébe kerültek a Szarvasi kávéfőző Andrássy úti ingatlanjai

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek