Tetszett a cikk?

Az IBM immár a sokadik multinacionális cég, amely üzleti szolgáltató központot hoz létre Magyarországon. A számítástechnikai óriás pénzügyi irodájának hatóköre az egész világra kiterjed.

Az IBM számára Magyarország stratégiai jelentőségű, amit mutat az is, hogy a multinacionális számítástechnikai vállalat Budapesten hozta létre az egész világra kiterjedő nemzetközi pénzügyi szolgáltató központját – fejtette ki Hans Ulrich Maerki, a társaság európai, közel-keleti és afrikai régiójának elnöke - csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatóján. A pénzügyi központ hivatalos megnyitóján részt vett Kiss Péter kancelláriaminiszter is, aki kifejtette, hogy Magyarország nemcsak a földrajzi adottságai, hanem az itteni képzett munkaerő miatt is kiindulópont lehet a nemzetközi cégek számára, akkor ha új, például a balkáni térségben akarnak terjeszkedni. A kancelláriaminiszter elmondta, hogy Magyarország törekvései és az IBM fejlesztési szándékai egy irányba mutatnak. Szerinte az IBM segít annak a gazdasági kultúrának a megteremtésében, amely az ország fejlődését szolgálja. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra

Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket

Kásler Miklós elmondta, hogyan látja a nőket