Tetszett a cikk?

Várszegi Gábor, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság többségi tulajdonosa különszerződést szeretne kötni az FTC vezetőségével, s a megállapodás lényege az lenne, hogy nem kívánja az eddigi mértékben finanszírozni az együttest. A tervek szerint a Fotex a jövőben 20 százalékos üzletrészt tartana meg, a fennmaradó 80 százalék visszakerülne az egyesület tulajdonába, amely ezt újra eladná.

A Várszegi által irányított Fotex Rt. 2001. júliusában 80 százalékos üzletrészt vásárolt az FTC Labdarúgó és Sport Kft.-ben, a szerződés szerint a cég négy részletben fizette volna ki a 2.4 milliárd forintot és kamatait. Az összegből eddig 1.2 milliárd forint - az üzletrész 40 százaléka - érkezett meg az egyesülethez, a következő, 600 milliós részlet június végén lenne esedékes, azonban ennek kifizetésére valószínűleg már nem kerül sor.
"Folyamatosan tárgyalunk Várszegi Gáborral, várhatóan a jövő hét közepére születik meg az a különszerződés, amely biztosítja a Fotex számára, hogy kiszálljon a korábbi megállapodásból - mondta az MTI-nek Furulyás János, az FTC elnöke, aki nagyon sajnálja, hogy részben megszakad az együttműködés, "amelyet az elmúlt két évben abszolút korrektség jellemzett".
Várszegi a bajnok MTK Hungáriában is tulajdonos, s korábban azt fontolgatta, hogy - legalábbis papíron - a kék-fehérektől válik meg, hiszen a következő szezonban mindkét csapat indulhat a nemzetközi kupákban (az MTK a BL-ben, az FTC az UEFA Kupában próbál szerencsét, de a reális erőviszonyokat tekintve idővel az MTK is a második számú sorozatban folytatja majd szereplését), s a szabályok tiltják, hogy olyan klubok vegyenek részt ugyanabban a versengésben, amelyeknek azonos a tulajdonosa. Feltehetően a május 30-ai, Üllői úti FTC-Debrecen mérkőzés utáni botrány hatására azonban a Fotex Rt. elnöke inkább a zöld-fehér egyesülettől válna meg. Sugár András, a labdarúgóklubot működtető, az év elején részvénytársasággá alakult gazdasági társaság igazgatótanácsának elnöke az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

Itt az idő, hogy Paul McCartney emlékiratokat írjon

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

A pénteki 20 fok után szombaton a hegyekben havazhat

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban