Várszegi Gábor, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság többségi tulajdonosa különszerződést szeretne kötni az FTC vezetőségével, s a megállapodás lényege az lenne, hogy nem kívánja az eddigi mértékben finanszírozni az együttest. A tervek szerint a Fotex a jövőben 20 százalékos üzletrészt tartana meg, a fennmaradó 80 százalék visszakerülne az egyesület tulajdonába, amely ezt újra eladná.

A Várszegi által irányított Fotex Rt. 2001. júliusában 80 százalékos üzletrészt vásárolt az FTC Labdarúgó és Sport Kft.-ben, a szerződés szerint a cég négy részletben fizette volna ki a 2.4 milliárd forintot és kamatait. Az összegből eddig 1.2 milliárd forint - az üzletrész 40 százaléka - érkezett meg az egyesülethez, a következő, 600 milliós részlet június végén lenne esedékes, azonban ennek kifizetésére valószínűleg már nem kerül sor.
"Folyamatosan tárgyalunk Várszegi Gáborral, várhatóan a jövő hét közepére születik meg az a különszerződés, amely biztosítja a Fotex számára, hogy kiszálljon a korábbi megállapodásból - mondta az MTI-nek Furulyás János, az FTC elnöke, aki nagyon sajnálja, hogy részben megszakad az együttműködés, "amelyet az elmúlt két évben abszolút korrektség jellemzett".
Várszegi a bajnok MTK Hungáriában is tulajdonos, s korábban azt fontolgatta, hogy - legalábbis papíron - a kék-fehérektől válik meg, hiszen a következő szezonban mindkét csapat indulhat a nemzetközi kupákban (az MTK a BL-ben, az FTC az UEFA Kupában próbál szerencsét, de a reális erőviszonyokat tekintve idővel az MTK is a második számú sorozatban folytatja majd szereplését), s a szabályok tiltják, hogy olyan klubok vegyenek részt ugyanabban a versengésben, amelyeknek azonos a tulajdonosa. Feltehetően a május 30-ai, Üllői úti FTC-Debrecen mérkőzés utáni botrány hatására azonban a Fotex Rt. elnöke inkább a zöld-fehér egyesülettől válna meg. Sugár András, a labdarúgóklubot működtető, az év elején részvénytársasággá alakult gazdasági társaság igazgatótanácsának elnöke az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?

Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Karácsonyi ronda pulcsik lepték el a Margitszigetet

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában

Keresztfiú Somogyban: védelmi pénzt szedett az általános iskolában