Tetszett a cikk?

Csehország nem csak a csirkeimportot nem engedélyezi, de megtiltotta mindenfajta madár és madártermék behozatalát az Egyesült Államokból.

Az Európai Bizottság kedden rendelte el azonnali hatállyal - egyelőre egy hónapra - az importtilalmat az amerikai csirkére és tojásra, tekintettel a Texasban kirobbant madárinfluenza járványra. Az orosz állategészségügyi hatóságok kedden Delaware állam után Texasra is kiterjesztették a csirke behozatali tilalmat. Az orosz mezőgazdasági miniszter korábban már közölte, hogy az időleges tilalmat kiterjeszthetik az Egyesült Államok egészére, amennyiben a madárinfluenzát nem tudják megfékezni. Oroszország az Egyesült Államok legnagyobb csirkeexport piaca. Ugyancsak kedden Szlovákia is tilalmat rendelt el az amerikai baromfiimportra.Texas a negyedik amerikai állam Pennsylvania, Delaware és New Jersey után, ahol madárinfluenzás esetet regisztráltak. Egy texasi csirkefarmon a H5N2 vírust mutatták ki, ami kevésbé veszedelmes, mint az Ázsiában már több mint 20 emberéletet is követelt H5N1 vírus.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!