Tetszett a cikk?

A kormány döntött az államot megillető szavazatelsőbbségi részvény jogintézményének átalakításáról – jelentették be a kabinet szerdai ülése után.

Az új szabályozás szerint állami beavatkozásra csak az energetika, az elektronikus hírközlés, illetve a honvédelem területén működő gazdasági társaságok esetében kerülhet sor - közölte Gál J. Zoltán. Hozzátette, hogy ezzel az állam csak akkor élhet, ha ezek a társaságok a közrendet, a közbiztonságot, az ellátás biztonságát veszélyeztető döntést hoznának – jelenti az MTI."Azon gazdasági társaságok esetében, ahol a tevékenység jellegében ezek a szempontok nem merülhetnek fel, az államot megillető elsőbbségi részvényhez kapcsolódó előjogok az EU-csatlakozás napjától megszűnnek" - közölte Gál J. Zoltán. Az elsőbbségi részvény törzsrészvénnyé alakul át, amit a kormányszóvivő az uniós normákhoz történő igazodással indokolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!