Tetszett a cikk?

A kormány jóváhagyta a 185 milliárdos takarékossági program részleteit - jelentette be szerdán Draskovics Tibor pénzügyminiszter. A beruházásokat és az igazgatási kiadásokat csökkentik leginkább.

Az APEH-nél 635 milliót, az Államkincstárnál 247 milliót, a Pénzügyminisztériumnál 100 millió forintot kell megtakarítani. Képviselői indítvány készül arról, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) esetében is érvényesítsék az elvárt költségvetési megtakarítást. A kormányzaton kívüli szervezetek esetében a PSZÁF volt az egyedüli intézmény, amely nem csatlakozott a költségvetési megtakarításokhoz – mondta Draskovics. A kormányon kívüli központi intézmények közül minden szervezet, köztük az Alkotmánybíróság, a Köztársasági Elnök Hivatala is ugyanakkora megtakarítást tartott magára nézve elvárhatónak, mint a kormányzati szervezetek.A Draskovics-csomag keretében megszüntetnek számos feleslegessé vált közhasznú társaságot is: április 30-áig felszámolják az Európai Unió Kommunikációs Közalapítványt, feladatát ezentúl a Nemzeti Fejlesztési Hivatal látja el. Megszűnik június 30-áig a Bursa Hungarica közalapítvány is, mivel fenntartása indokolatlanná vált. Az Unió Labdarúgó EB közalapítvány dec 31-éig szűnik meg, miután feladata, a 2004-es osztrák-magyar Eb megrendezése elvesztette aktualitását. Júniusban fejezi be munkáját az In-forrás XXI. Kht. is, mely jelenleg is végelszámolás alatt áll.A folyamatban lévő beruházások finanszírozási ütemezését átalakítják, öt évre elosztják, illetve eltolják, egyes útépítéseket, elkerülő utakat később építenek meg – jelentette be Draskovics.Április 30-áig a Pénzügyminisztérium kidolgozza azt a hosszú távú programot, amelynek keretében egy karcsúbb államháztartás jöhet létre - jelentette be a pénzügyminiszter. Mind az államháztartás kiadásait, mind a hiányt csökkenteni kell, akárcsak a magas adókat, annak érdekében, hogy több levegő jusson a gazdaságnak - vázolta a programot Draskovics Tibor.A forint 50 fillérrel erősödött, az euró 258 forintig gyengült arra a hírre, hogy a kormány jóváhagyta a 185 milliárd forintos takarékossági terv részleteit. A hivatalos kereskedés végén 258,70 forinton jegyezték az eurót a bankközi devizapiacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Megvan Dárdai Pál első győzelme

Megvan Dárdai Pál első győzelme