A Sky Team társult tagjává válhat a Malév, miután csütörtökön a cseh CSA légitársasággal a társaságok kereskedelmi együttműködésének szorosabbá tételéről írtak alá szándéknyilatkozatot.

A Malév és a CSA együttműködését szorosabbá fűzik, egyúttal a cseh légitársaság szponzorként segíti és támogatja a Malév mielőbbi Sky Team-beli társult tagságát. A tervek szerint a magyar légitársaság szeptemberre teljesíti a csatlakozási feltételeket, októberben kerülhet sor az auditra és a Sky Team közgyűlése novemberben hagyhatja jóvá a társulást.Sándor László, a Malév Rt. elnök-vezérizgatója a memorandum csütörtöki aláírását követően elmondta: a magyar légitársaság 123 feltételnek kell, hogy megfeleljen a társult tagság elnyeréséhez; ennek többségét már teljesítette. A feladatok között említette a számítástechnikai rendszerek, illetve az értékesítési rendszer összehangolását.A szövetségi tagság megoldást kínál a Malév ma még veszteségesen üzemeltetett tengerentúli járatainak sorsára is – mondta Sándor László, aki a tagságtól, illetve a szorosabb együttműködéstől már 2005-ben is jó néhány százalékos forgalomnövekedésre számít. A Malév és a CSA közötti együttműködés nem csak a menetrend szerinti járatok üzemeltetésére, hanem a repülőgépek karbantartására, a charter-járatok üzemeltetésére és turizmusfejlesztésre, valamint a földi kiszolgálásra is vonatkozik.A Sky Team jelenleg napi 7865 járatot indít és évente 212 millió utast számlál. A tagok 1569 saját géppel rendelkeznek. A szövetség mai tagjai a Delta, az Air France, az Alitalia, a Korean Air, az Aeromexico és a CSA.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Székely János püspök: Méltányos volna a családi pótlék emelése

Zellert találtak több zellermentes termékben

Zellert találtak több zellermentes termékben

Részletekbe menően átvilágítják az MTA kutatóintézeteit, de addig is alig kapnak pénzt

Részletekbe menően átvilágítják az MTA kutatóintézeteit, de addig is alig kapnak pénzt

Kásler szerint 1,5-2 milliós orvosi fizetés lenne a reális

Kásler szerint 1,5-2 milliós orvosi fizetés lenne a reális

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló

Olyan ritka a sztrájk nálunk, mint a fehér holló