Tetszett a cikk?

A klub annak ellenre cáfol, hogy Franco Sensi klubelnök éppen a napokban erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést, hogy egy orosz céggel tárgyal az egyesület eladásáról.

Sajtóértesülések szerint az orosz Nafta Moszkva olajipari mamutvállalatának egyötödét birtokló multimilliárdos, Roman Abramovics - aki a nyáron vásárolta meg az angol első osztályban szereplő Chelsea csapatát - és üzlettársai 400 millió eurót fizetnek az anyagi gondokkal küzdő, 250 millió eurós adósságot felhalmozó egyesületért, amely jelenleg a második helyen áll az olasz első osztályban.A megállapodás létrejötte esetén nem a római klub lenne az első, amely az ország labdarúgócsapatai közül külföldiek kezébe kerül, hiszen a kilencvenes évek végén a brit ENIC nevű vállalat megvásárolta a jelenleg másodosztályú Vicenzát. A nagy olasz klubok közül azonban még egy sem került külföldi tulajdonba.Az egyesülethez kapcsolódó hír még, hogy részvényeinek kereskedését felfüggesztették a milánói tőzsdén.Először a hét elején szellőztette meg az oroszokkal való tárgyalásokat az olasz sajtó, s ezt Franco Sensi klubelnök megerősítette. Csütörtökön már azt közölte a La Gazetta dello Sport című tekintélyes sportnapilap, hogy "Róma az oroszoké". A lap tudni véli, hogy az új tulajdonosok 50 milliót fordítanak erősítésre, s olyan sztárok érkeznek majd Rómába, mint Christian Vieri, a spanyol Joaquin és a holland Edgar Davids. A Gazzetta dello Sport szerint a klubot 1993 óta irányító, 76 éves Sensi 100 milliót kasszírozna az üzleten, s a jövőben tiszteletbeli elnökként tevékenykedne tovább. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak