A klub annak ellenre cáfol, hogy Franco Sensi klubelnök éppen a napokban erősítette meg azt a korábbi sajtóértesülést, hogy egy orosz céggel tárgyal az egyesület eladásáról.

Sajtóértesülések szerint az orosz Nafta Moszkva olajipari mamutvállalatának egyötödét birtokló multimilliárdos, Roman Abramovics - aki a nyáron vásárolta meg az angol első osztályban szereplő Chelsea csapatát - és üzlettársai 400 millió eurót fizetnek az anyagi gondokkal küzdő, 250 millió eurós adósságot felhalmozó egyesületért, amely jelenleg a második helyen áll az olasz első osztályban.A megállapodás létrejötte esetén nem a római klub lenne az első, amely az ország labdarúgócsapatai közül külföldiek kezébe kerül, hiszen a kilencvenes évek végén a brit ENIC nevű vállalat megvásárolta a jelenleg másodosztályú Vicenzát. A nagy olasz klubok közül azonban még egy sem került külföldi tulajdonba.Az egyesülethez kapcsolódó hír még, hogy részvényeinek kereskedését felfüggesztették a milánói tőzsdén.Először a hét elején szellőztette meg az oroszokkal való tárgyalásokat az olasz sajtó, s ezt Franco Sensi klubelnök megerősítette. Csütörtökön már azt közölte a La Gazetta dello Sport című tekintélyes sportnapilap, hogy "Róma az oroszoké". A lap tudni véli, hogy az új tulajdonosok 50 milliót fordítanak erősítésre, s olyan sztárok érkeznek majd Rómába, mint Christian Vieri, a spanyol Joaquin és a holland Edgar Davids. A Gazzetta dello Sport szerint a klubot 1993 óta irányító, 76 éves Sensi 100 milliót kasszírozna az üzleten, s a jövőben tiszteletbeli elnökként tevékenykedne tovább. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön

A lengyelországi havazás segíthet a vergődő magyar almatermelőkön

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

Nagy Blanka a színpadról is beolvasott a Fidesz publicistájának

"Ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját?" - összeállt az ellenzék és a szakszervezetek Tatabányán

"Ki akarja kimosni Bayer Zsolt száját?" - összeállt az ellenzék és a szakszervezetek Tatabányán

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert

Eltemették a meggyilkolt gdanski polgármestert