Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal, meghatározatlan ideig több áruházlánc is felfüggeszti a „tejimitátumok” forgalmazását – jelentette be Szanyi Tibor, az agrártárca politikai államtitkára.

A tejimitátumok elterjedése nagymértékben hozzájárult a tejpiac szétzilálódásához – tette hozzá. A közlés hallatán a tejtermelők minden bizonnyal fellélegeztek, hiszen ettől a lépéstől az államtitkár is a belföldi tejeladások tízszázalékos felfutását várja.A GfK Piackutató Intézet adataiból kiderül, a reggeli italok az utóbbi két évben jelentős vevőkört hódítottak meg. Míg 2002-ben a magyar háztartások 403 millió liter tejet és 74 millió liter reggeli italt vásároltak, tavaly a tejfogyasztás 384 millió literre esett vissza, miközben a reggeli italból már 94 millió litert adtak el.A kereskedők megosztottak a kérdésben. Egy részük – például a Spar, a CBA, az Auchan és a Metro – csatlakozott az agrártárca kezdeményezéséhez, más láncok viszont egyelőre kivárnak. Ez azzal maghyarázható, hogy le kell mondaniuk egy biztos forgalmat hozó termékről, és esetleg szembe kell nézniük némi forgalomcsökkenéssel – írja a Népszabadság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a Netflix is a TikTokot másolja

Már a Netflix is a TikTokot másolja

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését

A Szputnyik V gyártója felbonthatja a szlovák szerződését