Tetszett a cikk?

A kis- és középvállalatok, valamint a száz legnagyobb magyarországi cég vezetői optimistábban ítélték meg a gazdasági konjunktúra alakulását februárban, mint az előző hónapban - derül ki az Ecostat felméréséből.

Az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglaló szerint a kis- és középvállalatok várakozásait tükröző konjunktúra-index februárban 47,5 százalék volt, szemben a januári 46,7, és a tavaly februári 44,2 százalékkal. A mutató tavaly augusztus óta mérsékelten emelkedik.A száz legnagyobb vállalat válaszaiból számított Top-100 konjunktúra-index februári értéke 51 százalék volt, szemben a januári 50, és a tavaly februári 54 százalékkal. A mutató a forint elleni novemberi spekulációs támadás miatt decemberben irreálisan lecsökkent, majd januárban visszaállt a korábbi szintre. Az index fél éve érzékelhető javulásából a hazai konjunktúra folyamatos, bár feszültségektől nem mentes kibontakozására számít az Ecostat.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Szerdától ismét nagyot emelkedik az üzemanyagok ára

Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

Íme az F1 idei új Aston Martin biztonsági- és orvosi autói

Egy fekete sci-fi írónőről nevezték el a Perseverance leszállóhelyét

Egy fekete sci-fi írónőről nevezték el a Perseverance leszállóhelyét