A MOL 25 százalékos tulajdonában lévő horvát INA olajipari csoport 250 millió eurós banki hitel felvételét tervezi – jelentette a Euroweek. A pénzügyi lap szerint a tranzakció iránt 15 hitelező érdeklődik, amelyek közül az INA végül három-öt bankot választhat ki.

A hvg.hu kérdésére Geszti László, az INA - a MOL által delegált - pénzügyi vezérigazgató-helyettese nem árulta el, hogy a horvát olajcég milyen futamidőre veszi fel a hitelt, illetve azt sem, milyen célokra fordítják a befolyó összeget.A MOL tavaly novemberben zárta le azt a tranzakicót, amelynek keretében 505 millió dollárt fizetett az INA 25 százalék plusz egy szavazatnyi részesedéséért. A magyar társaság augusztusi bejelentése szerint az INA hozzávetőleg 1,5 milliárd dolláros beruházási igénnyel rendelkezik, amely nem elsősorban a finomítói felújításokat foglalja magában, hanem a kitermelés fejlesztését.Az INA utoljára 2002 júlusában lépett a nemzetközi hitelpiacra – írja az Euroweek. Akkor a társaság 150 millió dolláros hitelt vett fel négyéves futamidővel. A két évvel ezelőtti tranzakcióban az eredeti 100 millió dolláros összeget a nagy érdeklődés miatt 150 millióra emelték, az INA pedig a Libor felett 130 bázispontos felárat fizetett a kölcsönért.Egy másik hír szerint a Slovintegra és a Slovbena szlovák társaságok pénteken bejelentették, hogy együttes befolyásuk a MOL-ban 9,45 százalékra csökkent. A Magyar Tőkepiacban megjelent közlemény szerint a Slovintegra befolyása 8,54 százalék, a Slovbenáé pedig 0,91 százalék.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fotók: Több ezren kísérték a meggyilkolt lengyel polgármester koporsóját

Fotók: Több ezren kísérték a meggyilkolt lengyel polgármester koporsóját

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Andy Vajna: Bush vagy Orbán? Magyarország a hazám - a HVG 2011-es portréinterjúja

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon

Százból még mindig csak kicsit több mint két új autó elektromos a világon