Tetszett a cikk?

A MOL 25 százalékos tulajdonában lévő horvát INA olajipari csoport 250 millió eurós banki hitel felvételét tervezi – jelentette a Euroweek. A pénzügyi lap szerint a tranzakció iránt 15 hitelező érdeklődik, amelyek közül az INA végül három-öt bankot választhat ki.

A hvg.hu kérdésére Geszti László, az INA - a MOL által delegált - pénzügyi vezérigazgató-helyettese nem árulta el, hogy a horvát olajcég milyen futamidőre veszi fel a hitelt, illetve azt sem, milyen célokra fordítják a befolyó összeget.A MOL tavaly novemberben zárta le azt a tranzakicót, amelynek keretében 505 millió dollárt fizetett az INA 25 százalék plusz egy szavazatnyi részesedéséért. A magyar társaság augusztusi bejelentése szerint az INA hozzávetőleg 1,5 milliárd dolláros beruházási igénnyel rendelkezik, amely nem elsősorban a finomítói felújításokat foglalja magában, hanem a kitermelés fejlesztését.Az INA utoljára 2002 júlusában lépett a nemzetközi hitelpiacra – írja az Euroweek. Akkor a társaság 150 millió dolláros hitelt vett fel négyéves futamidővel. A két évvel ezelőtti tranzakcióban az eredeti 100 millió dolláros összeget a nagy érdeklődés miatt 150 millióra emelték, az INA pedig a Libor felett 130 bázispontos felárat fizetett a kölcsönért.Egy másik hír szerint a Slovintegra és a Slovbena szlovák társaságok pénteken bejelentették, hogy együttes befolyásuk a MOL-ban 9,45 százalékra csökkent. A Magyar Tőkepiacban megjelent közlemény szerint a Slovintegra befolyása 8,54 százalék, a Slovbenáé pedig 0,91 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

"Repülő" hajót fényképeztek Anglia partjainál

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat