Tetszett a cikk?

Lengyelországot megelőzve, Szolvákia nyerte meg az idei legnagyobb közép-európai működőtőke-beruházásáért, a Hyundai 1,1 milliárd eurós európai alkatrészgyáráért folyó versenyt - írja a Financial Times.

A dél-koreai autógyár, amelyre most készül igazán betörni az európai piacra, az észak-szlovákiai Zsolnából akarja ellátni Európát gépkocsi-motorokkal. Az autócég ma termelésének harmadát exportálja Európába, és ezt 2005-re meg kívánja duplázni.Csehország és Magyarország már az utolsó előtti körben kisesett a befektetésért folyó versenyből, a legnagyobb vesztes azonban az utolsó pillanatig küzdő Lengyelország, amely a közelmúltban veszítette el Csehországgal szemben a Toyota autógyár 1,5 milliárd eurós beruházásáért és a francia PSA Peugeot-Citroen üzemért folyó küzdelmet. A Toyotáért folyó harcban a szlovákok és a lengyelek is bevetették az adókedvezményt, az ingyenes területjuttatást és az infrastruktúra állami pénzből történő kiépítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Nincs hatása hosszú távon a járványnak a klímaváltozásra

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei