Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés ma szavaz a módosító indítványokról, amelyekkel főleg a mezőgazdasági termelők járnak jól, a telefonköltségek növekedése révén viszont a vállalkozások többsége ráfizet.

A múlt héten tüntető tejtermelőket ugyanis azzal csillapította le a kormány, hogy az állami támogatásokra jutó áfa mégis levonható lesz a mezőgazdaságban. A módosítás csak az agrárszférában 30 milliárdos bevételt hoz. Mindezt az összes többi ágazatban működő vállalkozásoknak kell megfizetniük, ugyanis a cégek májustól csak telefonköltségeik fele után írhatják le az áfát, szemben az eddigi hetven százalékkal, ami 12 milliárdos többletbevételt jelent a költségvetésnek, ám a büdzsé bevételei még így is csökkennek az évközi áfa-törvény változással - véli a Népszabadság.Bár a pénzügyi tárca korábban határozott ígéretet tett arra, hogy a magyar társaságok működését nem fogják az adószabályok évközi rángatásával nehezíteni, egyes módosító javaslatok mégis így tesznek, például a tejimitátumok áfájának 15 százalékról 25 százalékra emelésével. A tejtermelők kívánságára törvénybe iktatott javaslattól 2 milliárd forint pluszbevételt vár a Pénzügyminisztérium, igaz töredékét jelenti annak a 30 milliárd forintnak, amit az agrártermelők kaptak. Egy valószínűleg bukásra ítélt SZDSZ-es javaslat megszüntetné az autópályadíj utáni áfa-levonást magánhasználat esetén.Májustól mégsem kell majd megadnunk adószámunkat, ha áfás számlát szeretnénk kérni, így a közüzemi szolgáltatóknak és telefoncégeknek sem kell begyűjteniük céges partnereik adószámát, hogy érvényes számlát bocsáthassanak ki. A vevői adószám feltüntetésére az uniós szabályok szerint is csak akkor van szükség, ha két tagország közötti kereskedelemről van szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma

Merkely: Szigorítás nélkül meredeken emelkedne a fertőzöttek száma