Tetszett a cikk?

A fiatalok, a magas végzettségűek és a városi lakosok a legoptimistábbak Magyarországon az uniós csatlakozással kapcsolatban - áll a GfK Piackutató Intézet felmérésében.

A csatlakozó országokban 80,7 százalék vár átlagosan áremelkedést. Magyarországon a megkérdezettek 77 százaléka, míg a Szlovákoknak 91,1 százaléka gondolja úgy, hogy magasabb árakat hoz az uniós csatlakozás. A cseheknél 81,4 százalék, a lengyeleknél 77,6 százaléka vár magasabb árakat.A csatlakozás előtt álló tíz országban készített felmérés alapján kedvező változásokat várnak a munkaerőpiacon, az oktatásban és az egészségügyben. Némi aggodalom tapasztalható az életszínvonal terén - mondta Kozák Ákos, a piackutató igazgatója.Magyarországon a megkérdezettek 30,5 százaléka alacsonyabb, míg 35,2 százaléka ugyanolyan életszínvonalat vár a csatlakozás után, 28 százaléka viszont azt gondolja, hogy jobb életkörülményeket biztosít az unió. A legpesszimistábbak a szlovákok, ahol a megkérdezettek 59,5 százaléka gondolja úgy, hogy rosszabb lesz az életkörülmény az uniós csatlakozás után.A felmérés alapján munkalehetőségekben az embereknek 61,5 százaléka vár javulást Magyarországon, szemben az unió 71 százalékos átlagával. A cseheknél a javulást várók aránya 70,2 százalék, a lengyeleknél 63,1 százalék, míg a szlovákoknál 75,8 százalék.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja

Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Íme az ötös lottó nyerőszámai